2010. aug. 7.

Van Gogh és a festés



Csúszik a festés. Ami csak azért kínos, mert amióta tudom, hogy lesz, csak annyit takarítok, amennyit nagyon muszáj. Inkább azon elmélkedem, mi milyen színű legyen. Amikor ideköltöztem és felújítottam a házat, csak meszeltünk, hogy a falak jól kiszáradhassanak. És most jöhetnek a színek. Bár nagyon tetszik néhány lakberendezési stílus, de én mindig képtelen voltam egyet követni. Így kis lakásom meglehetősen eklektikus, van benne Provance, mediterrán, vidéki, country, romantikus elem, egy csipet India és Mexikó, és itt vannak a maorik is. Régi és modern. Mégis valahogy egységes és meleg hatást sugároz, mindenki szívesen üldögél a konyhámban. A fotókon látható Van Gogh reprókat nagyon régen kaptam ajándékba, már az előző lakásomban is fenn voltak a falon. Úgy döntöttem, hogy a konyha színe a Napraforgók sárgáiban fog tündökölni. Majd egyik reggel, éppen meditatív állapotban a gőzölgő tea felett támadt egy őrült ötletem. Mi lenne, ha az egyik fal Van Gogh kék lenne? És akkor lenne egy Van Gogh konyhám. Persze, amíg ideér a festő, még van remény és meggondolhatom magam, de az is lehet, hogy itt valahogy tökéletes lesz. Fő a bátorság, nem?










5 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Van Gogh kék, és Van Gogh sárga. Tök jó. Fő a kreativitás!!!

Eddigi megnyilvánulásaidból számomra ez szinte egyenesen következik. Persze Te ismered magadat. Mit engedsz meg magadnak, a lakásodnak, és mit nem.

Felhőlány írta...

Bátorság mindenekelőtt!!! :)))
A fa bútoraid, ajtók meleg színét látva szerintem hangulatos lenne. Egy fal kék, a többi napraforgó sárga... Ez még annak ellenére is tetszik, hogy én nem vagyok nagy kék szín rajongó... :)
Ha nem próbálod ki, nem tudod meg, hogy milyen lehet... :)))

Kőrösi Mercédesz írta...

Elég nagy a konyhád? Hogy ne szűkítse le a teret a sötétkék, ami egyébként nagyon szép... A sárga falon a sárga napraforgós kép lehet h nem jönne elő annyira, nem? És a legsötétebb napraforgó színe, hm??? Biztos vagyok benne, hogy szép lesz, de kíváncsi vagyok:)!

Lívia írta...

Compot, sok mindent megengedek magamnak:) A kék fal a minimum:)


Felhőlány, a kéket én is csak az égen és a tenger színeként viseltem el, de a V.G. képeken is vannak kékek, és nagyon jól passzolnak ide. Legfeljebb egy vödör festéket veszíthetek:)


Merci, elég nagy, de nem elég világos, sajnos. Nem a legsötétebb kékre gondoltam egyébként, éppen ezért. És én is kíváncsi vagyok:)

Szép hétvégét nektek!:)

Felhőlány írta...

Igen, csak éppen nem írtam le, hogy a legrosszabb esetben újra festesz egy falat... :))
V.G. képein tényleg gyönyörű az a kék, hajrá! :)