2010. júl. 24.

Rakott zöldség barnarizzsel, fürjtojással....



...volt ma az ebéd. Már többször is említettem, hogy nagyon szeretem a barnarizst, minden héten két napig azt eszem, persze sokféleképpen elkészítve. Jó sok fokhagymával főzöm és mielőtt felengedem forró vízzel, egy kevés olívaolajon megpirítom kicsit. A barnarizs talán a legegészségesebb a gabonák közül, könnyen emészthető, laktató. Nem hízlal, méregtelenít, jó hatással van a vérzsír és vérkoleszterin szintre, ajánlják bőrbetegségek, hajhullás, magas vérnyomás esetén. Tartalmaz B vitamint, fehérjét, rostot, cinket, folsavat E vitamint és kalciumot. Klimax környékén lévő nőknek kötelező eledel! És finom, ha jól készítik el. A lányom azóta eszi meg, amióta nem vette észre, hogy barnarizsből csináltam az imádott rakott keljét. A mai ebéd ötletét a Mennyország konyhájából kaptam. A tepsibe leterítettem az előzőleg megfőzöttt barnarizst, erre jött a zöldésgragu, ami pörköltalapon készül, ízlés szerint bármivel lehet fűszerezni és természetesen bármilyen zöldségből készíthető. Most brokkoli, répa, karfiol, borsó és kukorica volt itthon. Tettem bele zöldfűszereket, gyömbért, borsot, sót. Mindezt leöntöttem két pohár tejföllel, amibe belekevertem 3-4 fürjtojást, amit a napokban kaptam és eddig más ötletem nem volt vele, minthogy rákenem az arcomra. Még tettem rá reszelt sajtot és ment a sütőbe. Nagyon finom volt!










2 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Úgy látszik, nemcsak a versek, és a filozófia a testhezálló.:))

Lívia írta...

Zsuzsa, köszi:) Fejlődök, fejlődök...hála a gasztroblogoknak:)