2009. nov. 19.

Paprikás krumpli amaránttal



Duende írt mostanában az amarántról, az inkák ősi kincséről, a gabonák királyáról. Már egy ideje terveztem, hogy kipróbálom, és ő most megadta a végső lökést. Télen sok gabonát eszem, leginkább barnarizst, kölest, bulgurt, és folyamatosan kutatok új, egyszerű receptek után. Így találtam a neten ezt az ötletet, miszerint a paprikás krumplihoz főzzünk egy fél maroknyi amaránt magot. Én tettem hozzá 3 evőkanállal, amikor a krumpli félig megpuhult, és azt hittem, hogy a magok majd megduzzadnak. Nem így lett, szinte észre sem lehet venni benne az amarántot, és az ízén sem változtatott, viszont sűrűbb lett tőle egy kicsit. Szóval ez egy teljesen átlagos, finom paprikás krumpli, láthatatlan amaránttal, de a tudat a lényeg, hogy ez a paprikás krumpli tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal. És szokásomtól eltérően, virslivel is. De ez néha belefér.

4 megjegyzés:

duende írta...

Szuper. :)

Tegnap bulgurral és csicserivel töltött piros paprikát ettünk. Nagyon fini volt - egy török büfében.

Lívia írta...

Szia! Finom lehetett, bár a csicserit nem szeretem annyira. De az amarántra sem mondhatom, hogy jó íze lenne, mert nagyon eltűnt a krumpliban:)

Maruxanascimento @ gmail.com írta...

Buenos días Sofia, el traductor dice unas cosas graciosisimas, entendí pues ami me encantan las patatas, y hago un plato parecido.
Feliz domingo.
Un beso.
Maruxa.

Raindrop írta...

Jó jó, tudom. De nem tudlak kihagyni! Átjössz? :)