2009. nov. 16.

Természet



"A természet folyvást gondoskodik az emberi boldogság legfőbb eszközeiről. Figyeld meg, mint nő a gabona, mint fakad a bimbó, haladj ziháló tüdővel az eke mögött, olvass, gondolkodj, szeress, mert ezek a dolgok, amik az embert boldoggá teszik."



Alekszej Szergejevics Puskin





"Azért szeretünk a szabad természetben lenni, mert ennek nincs rólunk véleménye."


Friedrich Nietzsche





"A természet része vagy, nem kevésbé, mint a csillagok, a fák, és jogod van ahhoz, hogy itt legyél. És akár tisztában vagy vele, akár nem, a világegyetem terv szerint fejlődik."


Max Ehrman





Mikor az éj leszáll s a csillagok feljőnek, mikor a világ szavai elhalnak, elkezd beszélni a természet, akkor a végtelen mindenség megnyílik, s az ember lelke lát."


Jókai Mór





"Igazat beszélj, és az egész természet az összes szellemekkel melléd áll! Igazat beszélj, és minden élő és élettelen is téged fog igazolni, még a fű gyökerei is megmozdulnak a föld alatt, hogy melletted tanúskodjanak."


Ralph Waldo Emerson




2 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Örülök, hogy ma is volt lehetőséged fotózni, hisz novemberi nyár volt a mai nap. Még nem volt alkalmam egyszerű kompakt gépnél komolyabbal fotózni, valószínűleg nem is való a kezembe. Pedig annyira izgalmasnak tartom a fények, árnyékok megörökítését.

Lívia írta...

Zsuzsa, nekem is egy kis kompakt gépem van, de szívesen kipróbálnék egy jobbat is, csak nagyon drágák.
Jó ez a kis gép, de már érzem a korlátait:)