2009. nov. 8.

Itt és Most



"Feledkezz a pillanatba! Sosem tudhatod előre, melyikben érint meg az örökkévalóság."


Vavyan Fable





"Számtalan ember hal meg úgy, hogy lelkükben némán szól a zene, mert egyfolytában az életre készülődnek, és mire ráéreznének a saját dallamaikra, kifutnak az időből."


Oliver Wendell Holmes






"Az ember jórészt azzal teszi tönkre az életét, hogy rettegve vagy reménykedve folyton azt várja, mi lesz holnap. Nincs egy pillanatnyi nyugta sem, mindig a következő pillanatra gondol, aztán az utána következőre. S így nem tudja élvezni a jelent."


Robert Merle





"Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk. Vannak, akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vágytak, ami mindig is ott volt körülöttük.....Mikor kezdünk már el úgy élni, hogy megértjük az élet sürgető dübörgését? Ez itt most - ez a mi időnk, ez a mi napunk, ez a mi nemzedékünk,..nem pedig a múlt valamely aranykora vagy a jövő ködös utópiája. Ez itt az időnk, akár lelkesedünk érte, akár nem. Ez itt a mi időnk, még akkor is, ha gyakran kiábrándítónak, fárasztónak, unalmasnak találjuk. Ez az élet, ami nekünk adatott....és múlik, múlik. Mi a csudára várunk hát?"


Talmud





"Üstökén ragadd meg a percet."


William Shakespeare





"Ez ellentmondásnak tűnhet, de sok embert ismertem, akik akik már nem éltek, pedig még dolgoztak, ettek, és ugyanúgy végezték társadalmi teendőiket, mint azelőtt. Mindent automatikusan csináltak,, anélkül, hogy észrevették volna a mágikus pillanatot, amit minden nap magában hordoz, anélkül, hogy egyszer is megálltak volna, hogy egy másodpercig az élet csodájára gondoljanak, anélkül, hogy megértették volna, hogy a következő perc talán az utolsó, amit ezen a bolygón töltenek."


Paulo Coelho





"Kimentem a vadonba, mert tudatosan akartam élni. Maradéktalanul ki akartam szívni az élet velejét. Elpusztítani mindazt, ami nem volt élet, hogy ne a halálom óráján döbbenjek rá, hogy nem éltem."



Henry David Thoreau





"A múltban az volt a veszély, hogy az ember rabszolga lesz. A jövőben az, hogy robot lesz."


Erich Fromm





"Az életnek a kiteljesedéséhez nem tökéletességre, hanem teljességre van szüksége. Ehhez hozzátartozik a testbe fúródó tövis, tökéletlenségünk megszenvedése, amely nélkül nincs út sem előre, sem vissza."


Carl Gustav Jung



8 megjegyzés:

Maruxanascimento @ gmail.com írta...

Buen Domingo.
Como me gustaria pasear por esa orilla.
En mi jardín hoy está un día de- proalla- significa, lluvia mansa sin frio pero con niebla.
Un beso.
Maruxa.

Ildifolt írta...

Ezek a nagyon-nagyon szép képek a Duna-parton készülnek?

Daisy írta...

Gyönyörű képek! Most is írígykedek egy kicsit, pedig itt is van ilyen szépség, csak rá kellene szánni az időt, hogy megnézzük. Amikor a te képeidet nézem, mindég lelkiismeret furdalásom lesz.Adósságom van a természet felé.

Bodzás Vendégház írta...

Teljes az összhang a képek és az idézetek közt. Ezt a mai napit különösen aktuálisnak érzem. A MOST megragadása nekem sem az erősségem, bár próbálkozom:)

Lívia írta...

Querida Maruxa, y como gustaría a mí pasear y charlar contigo por esa orilla! Por otra parte la niebla me gusta mucho.
Te abrazo
Sofia

Lívia írta...

Compot, igen a Duna parton készülnek a képek, és van egy kis holtág is, ott vannak a kedvenc helyeim. És még várnak rám felfedezésre váró területek:)

Lívia írta...

Daisy, a természet megvár, és nem haragszik:) Egy jó kis séta minden nap a friss levegőn azonban csodákat tesz!

Lívia írta...

Zsuzsa, ne próbáld megragadni, mert csak messzebb kerülsz tőle:) Talán írok majd erről bővebben, már terveztem egy ideje.