2009. nov. 13.

Hologram



" "Én az Atyában vagyok, s az Atya bennem." - tanította Jézus közel kétezer évvel ezelőtt. (János 14:11)
Akkor valószínűleg kevesen értették, amit mondott....
Gábor Dénes (1900-1979) felfedezésének, a holográfiának köszönhetően "külső", fizikai bizonyítékunk is van arra, hogy a rész valóban tartalmazhatja az egészre vonatkozó információt. A hologram egy fénykép, ami a tárgyról (vagy élőlényről) a fényképezés interferometrikus módszerével készül. A filmkockán szabad szemmel csak egymásba futó kisebb nagyobb koncentrikus körök láthatók. Ha ezt a filmet megfelelő módon világítjuk meg, megjelenik előttünk a tárgy háromdimenziós képe, ami az eredeti tárgyhoz hasonló módon több oldalról is megtekinthető. Az igazi meglepetés azonban csak ezután jön. ha a hologramot tartalmazó filmkockát apró darabokra vágjuk, a fényképezett tárgy teljes háromdimenziós képe a darabokra vágott eredeti film egyetlen parányi részén is hiánytalanul megmarad.

Az emberi test felépítése ugyanezt az univerzális mintát követi, hiszen minden sejtben jelen van az egész szervezetre vonatkozó felépítési kód, amit a megtermékenyített petesejt minden osztódáskor átmásol az új sejtekbe. A sejt, vagy a fizikai test nem magától jön létre. Léteznie kell egy magasabb szférához tartozó "teremtő erőnek" és irányító egységnek ami létrehozza és fenntartja. Ha valamilyen módon többet tudhatnánk meg a magasabb szférákhoz tartozó testünkről és a legbelső esszenciánkról, az ÉN-ről, akkor valószínű, hogy az Egységes Egészről is több információt szerezhetnénk. Talán akkor már elég közel volnánk ahhoz, hogy felismerjük a lehetőséget, amit az emberiség nagy tanítómesterei minden korban igyekeztek elültetni tudatunkban, hiszen ezért volt kiírva a Delphi jósda homlokzatára a nagy titok:

"Ember, ismerd meg önmagad"

...ismerd meg önmagad, és minden kérdésedre választ, minden problémádra megoldást találsz. Kérdéseidre a választ nem magadon kívül kell keresned, hanem önmagadban. Ha önmagadat megismered, az egész Univerzumot megismerted, mert annak a mintájára jöttél létre. Az elsődleges forrásból származó másodlagos forrás vagy, és benned van az elsődleges forrás minden tulajdonsága, ereje és lehetősége. Az Intelligens, Bölcs és Szeretetteljes Univerzum a saját képére és hasonlatosságára teremtett téged....Hiszen másképp nem is teremthetett volna."


Balogh Béla - Végső valóság - részlet





"Amikor az ember a Földet csak egy kék pontnak látja a végtelen világegyetemben, elgondolkodik a teremtés rejtelmein. Ilyenkor érzem, hogy mindnyájan egy világméretű rendszer része vagyunk, ahol minden egyformán fontos, minden összefügg és mindennek értelme van!"


Bill Watterson






"És ne feledd soha, hogy a világ fia is voltál. Rokona a négereknek és a csillagoknak, a hüllőknek és Leonardo da Vincinek, a Golf-áramnak és a maláj nőknek, a földrengésnek és Laocénak. Mindehhez közöd volt, egy anyagból vagytok, egy lélek teremtett, ugyanaz a lélek fogad vissza."


Márai Sándor







"A teremtés benne rejlik a legapróbb részletekben is."


Paulo Coelho






"A világegyetem összetömörítése egyetlen emberi teremtésben, egyetlen emberi teremtés kitágítása egészen Istenig: ez a szerelem."


Victor Hugo

3 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Képzeld, Sofia, ugyanezt a Márai-idézetet faragtuk bele Gannán egy táblába, amin a világ összes Gannája van felsorolva (Etiópia, Bangladesh, Olaszország, Pápua Új-Guinea...)Vendégházunk honlapján, az ÖregfaBútor menü alatt meg is lehet tekinteni.

Lívia írta...

Megnéztem, Zsuzsa! Egyébként nagyon tetszik a vendégházatok, és a környék is. Egyszer elnézek arrafelé, nem is lakom olyan messze, és talán ott kecskesajtot is lehet vásárolni:)

Maruxanascimento @ gmail.com írta...

Hoy tenemos un día tempestuoso, desde las nueve de la mañana hata hace un ra to, estuve pintando targetas de Navidad, no sé pintar pero me encantó la experiencia.....y agrdecí a Dios los colores y el poder manejarlos, el resultado no será maravilloso, pero no importasolo siento un poquito de frustación al no conseguir el color de los pétalos, es terriblemente dificil.

Un abrazo

Maruxa.