2010. máj. 30.

Töltött paprika reggelire



A kerti sétám és a reggeli kávé után rögtön a töltött paprika következett, bár a töltött paprikák már tegnap elfogytak belőle. Ennyi maradt, vittem belőle anyukámnak is és tegnap este is ezt vacsoráztam. Duendével együtt főztük és isteni finom lett. Nagyon szeretem, de valahogy mindig azt hittem, ez egy bonyolult étel. Nem az. Pénteken kicsit késve érkeztek a vendégeim, ezért gyorsan csináltam háromféle kencét, ha nem lenne időnk vacsorát főzni. Padlizsán krémet, kapribogyós tonhal krémet és tejszínes csicseriborsó krémet. Nagy sikerük volt, képzeljétek, Duende még el is kérte a csicseriborsó-krém receptjét. Tőlem!!! Másnap délig maradtak, de a hangsúy nem a főzésen volt, inkább borozgattunk és egy jót beszélgettünk. De azért csináltunk sóban érlelt citromot és Duende bekevert nekem egy dagasztás nélküli kenyeret, amit ma reggel sütöttem meg jó korán. Ezután már nekem is menni fog, a háziasszony énem egyre inkább kupálódik. Hozott ajándékot is Duende. Eper és sárgabarack dzsmet, vegetát, aminek olyan illata van, hogy egész este azt szagolgattam, erős pistát, és birsalma sajtot. Természetesen mind saját készítésű. Szóval, jól éreztük magunkat és most én következem. Vagyis a nyáron meglátogatom őket. És most irány a kert, tegnap vettem néhány növényt, ültetek és gazolok. Eső esetére viszont van egy jó könyvem.
















20 megjegyzés:

Éva írta...

Szia 'kupálódó háziasszony'!:-)
Bár szerintem ez ügyben eddig is nagyon rendben voltál.:-)
Vártam a beszámolót, sőt tegnap még időjárásos oldalon azt is megnéztem, hogy vajon arra felétek(nagyjából betájoltam a helyet)esik-e az eső.
Az a kenyér ( is) nagyon tetszik. Hogy kell csinálni?
Már megint jól éreztem itt magam, most megyek vissza a konyhába saját háziasszonyi énem kiélni.:-)

Chiara írta...

Nagyon szép lett a kenyérkéd!Legszívesebben beleharapnék!
Itt most éppen kisütött a nap. Jó kertészkedést, vagy olvasást!?!

Lívia írta...

Éva, üsd be a keresőbe, hogy dagasztás nélküli kenyér, sok helyen fenn van, pl. Felhőlánynál, Dolce Vitánál. Mi nem mértünk tegnap, csak úgy szemre:) Én most magos kenyérlisztet vettem hozzá, de lehet variálni, és egy perc bekeverni. Mi jót főzöl? Vagy talán sütsz?

Lívia írta...

Chiara, köszi! Finom is lett nagyon, ezután többször sütök kenyeret. Itt szakad folyamatosan, reggel még szép idő volt, de megyek olvasni, van egy jó könyvem. Szép napot kívánok neked is:)

Lívia írta...

Éva, és természetese Duendénél is fenn van a recept:)

Ildifolt írta...

Nagyon guszta a kenyered! Én is szoktam sütni, de nem ilyet. Nem túl macerás? Nekem a gép bedagasztja, kelesztem, és gázsütőben sütöm. További jó olvasgatást Neked! Itt meleg van, és süt a nap.

Éva írta...

Két fiatalember jön hozzám ebéde, így ennek a korosztálynak és ízlésüknek megfelelően főzök.:-)Fasírozott már pogácsákra formázva a hűtőben sütésre készen. Uborkasaláta készen. Brokkolis-sajtos quiche-féle sütésre vár.Receptje nálam a legutolsó bejegyzésem egyik kommetjében.Rizs lesz, mert szeretik azt is.
Desszertnek most fagyi lesz, illetve az a Vienetta nevű finomság.
Kávézásra is rászoktatuk őket utóbbi időben apjukkal, tehát kávé is lesz utána.
Ez az eső akkor most tulajdonképpen jól jött neked. Élvezd!:-)
Én meg a konyhába megyek élvezkedni most, de tetszik az ottlét. Az eső itt csak készülődik.

Éva írta...

Köszi, Sofia, megkeresem a kenyér receptet.

Lívia írta...

Éva, tényleg olvastam is nálad, hogy vendégeid lesznek. Jó a menü:)

Lívia írta...

Compot,köszi! Nem csak hogy nem macerás, de nagyon egyszerű. Nem kell dagasztani, csak összeállaítani, egy perc az egész. 12-14 órát kel és sütheted. Este a legjbb összállítani és reggel lehet sütni. A receptjét DNK néven (dagasztás nélüli kenyér) találod meg sok helyen.

duende írta...

Gyönyörű lett a kenyérke! :))

(Én is most sütöm a miénket)

A csicserikrémedet pedig megcsinálom, és felteszem majd a blogra! :) Isteni finom volt! Csakúgy, mint a többi! És milyen jólesett, hogy készen volt... Éhes vándoroknak isteni finomságok! :)

Már el is ültettem a citromillatú kakukkfüvet! :)

És ma asszem én is csak lustizok. Na jó, megcsinálom a zsenge tökfőzeléket, valami epres finomságot és délután olvasás vagy mozizás lesz. Nálunk is mondja az esőt és borul is be. De reggel hétkor már bolháztam és vettem három kincset! :))

Lívia írta...

Majd megmutatod mit vettél? Én megint elfelejtettem a bolhát:) A növények felét elültettem tegnap, de ma úgy néz ki, nem tudom folytani, viszont belekezdtem a könyv második részébe. A kenyér isteni lett! Jó lustizást:)

Ildifolt írta...

Meg is keresem azt a kenyérreceptet, és kipróbálom. Ha készen lesz, majd mutatom.
Na, elkiabáltam? - beborult, mindegy, ha esik, megyek én is lustizni, megkívántam Tőletek.

Monika írta...

Ó,az a csipkés kisasztalos sarok!!!!!
Náűlunk az a baj,hogy az ilyen helyekre rögtön feltelepedik a Cicánk.Így kénytelen vagyok mindig fel .és levenni a terítőket.
A lányomnak pedig odaadtam a kerek kis kerti asztalomat. Majd próbálok másikat szerezni.....
Mesés terasz és kert!!!!!!csodaszép!!!

Lívia írta...

Jól teszed Compot! Viszont itt már süt a nap, úgyhogy a kertben folytatom a semmittevést:)

Lívia írta...

Mammka, az én cicáim nagyon jól neveltek, soha nem mennek fel az asztalra:)Tavaly egy ovális műanyag asztalom volt a teraszon, de ezt jobban szeretem, ha sokan vagyunk, akkor használom a másikat.

Felhőlány írta...

Finomságokat főztetek/sütöttetek!:)Felthetenéd annak a 3 finom kencének a receptjét! Mindegyik nagyon jól hangzik! :))
Most a fehér rózsádtól vagyok ámulatban! A kedvenc rózsám...:)

Lívia írta...

Felhőlány, szívesen, de te biztos csináltál már ilyeneket, csak a fejemet kapkodom, miket alkotsz folymatosan:)

Fehér rózsát szeretnék még, csak egy tő van, és azt hiszem nekem is a kedvencem:)

Felhőlány írta...

Örömmel olvasnám! Ahány ház, annyi szokás, mindenki másképpen készíti... Kíváncsi lennék, Te hogyan...:))
Köszönöm szépen! (pirulós szmájli), most elememben vagyok...:)

Lívia írta...

Igen, észrevettem, Felhőlány!

Igazad van, fel is teszem valamelyik nap, bár a csicseriborsós annyira ízlett Duendének, hogy ő felteszi, úgyhogy figyeld őt is. Büszke is voltam magamra:)