2010. máj. 28.

Napfény, barátok és főzőtanfolyam



Csodálatos reggel van. Frissek a színek, friss a levegő, minden élettől vibrál. A bodza már kezd elvirágozni, de a futórózsám után végre nyílni kezd a többi rózsa is. Néhány napja volt nálunk egy hatalmas jégeső, kissé megtépázta a beültetett virágaimat, de talán túlélték. Tegnap füvet nyírtam, udvart takarítottam, ma ugyanis vendégeim érkeznek. Terveztem is egy bejegyzést azzal a címmel, hogy - Mit főzzek az ország egyik legjobb gasztrobloggerének???-
Aki jön hozzám, nem más, mint jó barátnőm, Duende. Múlt évben már eltöltött itt egy hétvégét, de most a férjével jön. Szóval, a főzés. Amikor utoljára itt volt, szinte végig ő főzőtt ránk. Lányom azóta is emlegeti, és természetesen ma estére is szabaddá tette magát, amikor megtudta, hogy Duende érkezik. Nem mintha rosszul főznék, de az ő főztje valami fenomenális. Csak úgy mellékesen a krumpli főzővizéből rittyentett egy olyan levest, amit azóta is emlegetünk. Persze ez szinte természetes, hiszen azok az emberek, akikből árad az életöröm és a szenvedély, megnyílnak a kreatív energiák befogadására is. És ő aztán kreatív. És hedonista. És ha két hedonista találkozik......abból nem lesz alvás. Ők baglyok. Én pacsirta vagyok. Talán ez az egyetlen dolog, amiben nagyon különbözünk, a gasztronómia iránti szenvedélyen kívül. Én már attól két napig hülye vagyok, ha egy éjszaka nem alhatok 8 órát, és az is fontos, hogy ez a 8 óra mikor kezdődik. Este 10 után gyufaszállal kell kitámasztani a szemem. De annyira örülök, hogy jönnek, hogy valahogy át fogom vészelni az éjszakát, hiszti nélkül. Eszembe is jutott, hogy ha jól bevacsorázok -ami nem lesz nehéz - akkor úgysem tudok elaludni. Tehát meg is oldottam a problémát, hiszen megint Duende fog főzni, bár kitaláltuk, hogy megtanít néhány olyan étel elkészítésére, amit nagyon szeretek, de még nem mertem soha nekiállni. Fotókat nem garantálok, mert este itt rosszak a fényviszonyok. Már csak egy kérdés maradt. Hogy fogom nekik megmutatni az itteni hajnalt, a kora reggeli fényeket és illatokat? Hogyan fogunk hajnalban, pizsamában, mezítláb a parton a kavicson járkálni, leülni egy bögre kávéval és nézni ahogy felkel a nap? Csak egy megoldás van. Le sem fekszünk. Akkor viszont neki sokat kell főznie, nekem pedig sokat ennem. Mindenkinek csodás hétévégét kívánok!




















12 megjegyzés:

Györgyi írta...

Valamiért vonzod a hedonistákat. Jómagam is az vagyok. Dundeehoz hasonlóan éjszakázom, imádok főzni. Főleg akkor, ha nem a muszáj diktál. Viszont olyan világot szeretnék magam köré varázsolni, mint ami a képeidből árad. Sétára invitálsod során szeretek elidőzni a kertedben, a hangulataidban. Döbbenten nézem a rózsáidat. Az enyémek még csak most kezdenek bimbózni. Riadtan kapnék eme látvány élvezetekor a térképhez, hogy lehet, hogy eltévedtem. Mégsem egy országban élünk? Aztán jót mosolygok, mert ugyanaz a hely csak Te a napos oldalon élsz, én pedig az árnyékoson. Nem átvitt értelemben! Nálunk túl sok a fa és nem éri el a nap a virágaimat. Ráadásul északi fekvésű a kertünk.
Gyönyörű hétvégét kívánok Nektek!

Lívia írta...

Köszönöm, Boróka! Még nekem is csak a futórózsa virágzik, de már csak egy--két nap..és jön a többi.A kertem nagy része napos, én most éppen az árnyékosnak örülök, az csak a hátsó kertben van. Neked is szép hétvégét kívánok, Boróka!:)

Névtelen írta...

Nagyon jó hétvégét kívánok Nektek!
A kerted egyre gyönyörűbb!!

Marvin írta...

Dundét személyesen nem ismerem, ennek ellenére az ő Bach-virágcseppjeit fogyasztom. Postán küldi, ha kérem.

Néha belenéztem korábban a blogjába, de csak a nyálam csurgott:)

Éva írta...

Nem akármilyen program!Ugye, lesznek majd a mostani hétvége receptjei is?

Thrini írta...

ÓHH, de jó lehet nektek!!!
Mostmár értem Duendenél miért nincs újabb bejegyzés. :)Már azt hittem történt valami. Végülis történt, elutazott... és biztosan jól érzi magát.

További kellemes pihenést, nézelődést, főzőcskézést stb.... nektek! :)

zazálea írta...

Oly kedves blogod van, miért csak most találtam ide, ki érti. De itt vagyok, ez a lényeg, nemdebár?

Lívia írta...

Csilla, köszönöm, és neked is szép napot kívánok!:)

Lívia írta...

Marvin, igen istenien főz Duende, már többször tapasztaltam. Sok praktikát tanulok tőle. És kevés emberrel tudok így beszélgetni, mint vele.

Lívia írta...

Éva, nem nagyon szeretek receptet írni, de ha valamire kíváncsi vagy, kérdezz! A töltött paprika fenn van Duende blogján. Frenetikusan finom lett!

Lívia írta...

Thrini, már otthon van, és szerintem hamarosan jönnek a bejegyzések:) Utólag is köszi a jókívánságokat:)

Lívia írta...

Kedves Zazálea, köszönöm szépen a látogatást, és igen ez a lényeg:) Gyere máskor is. Szép napot kívánok neked!:)