2011. márc. 6.

Banánkenyér és citrus saláta



Gondoltam az agyatokra megyek egy újabb reggelivel, de nálam ez már abszolút főétkezéssé lépett elő. Arra is rájöttem, hogy imádom a fény és hangulatfotózást. Szóval, azon gondolkodtam, hogy régen sütöttem édességet, így az elmaradhatatlan gyümölcs mellé megsütöttem Steiner Kristóf kedvenc süteményét, a banánkenyeret. Egy interjúban árulta el a receptet és azért is figyeltem fel rá mert van benne egy bögre bor is, és karácsony óta szomorkodik egy fél üveggel a hűtőmben. Nagyon könnyen összedobható és nagyon finom, ajánlom mindenkinek a receptet, bár a csokit ma ki kellett hagynom belőle, mert nem volt itthon. Szóval annyira ízlett, hogy a recept marad. Természetesen az interjút is ajánlom, Kristóf igazi bohém, kreatív és inspiráló ember! Szép napot kívánok mindenkinek!























17 megjegyzés:

Monika írta...

Dehogy mész az agyunkra!Az enyémre biztosan nem.:)
Csodálatos fotók!!! A fény és az árnyék maga a csoda!

Lívia írta...

Köszi, Mammka, már félve teszem fel a reggeliket. De már nem sok van hátra és irány a zöldellő Duna-part!:) Persze akkor meg jönnek majd a teraszos reggelik:))

Martha írta...

Tényleg nagyszerűen visszaadják képeid 'a fények játékát'...olyan étvágyat csináltál képeiddel és recepteddel...nagyon irigyellek a kiadós reggelikért - én szeretem a tejeskávé után délig hanyagolni az étkezést -így próbálom súlyomat megtartani...persze ez a lehető legrosszabb amit teszek...

Lívia írta...

Martha, amikor dolgozom, csak gyümölcsöt eszem. Viszont hízlaló dolgokat reggel jobb enni, mert napközben lemozogjuk. Máramikor....:)

zazálea írta...

szép fények, jó fények... :o)

Katalin írta...

én imádom a receptjeidet, a fényeidet, színeidet, ez nem agyramenet:))
jó a receft

Éva írta...

Dehogy mész az agyamra a reggeli ötleteid miatt. Hozzál csak ilyeneket még! :-)
Most diétán vagyok, és követem az előírásait. Nincs benne reggeli, scak alig valami: egy tea kávé, sárgarépa, vagy kétszersült. Nme együtt, leginkább vagy-vagy.
Nem is értem miért nincs bővebb reggeli, holott az kellene hogy legyen a legfőbb étkezés. Kóválygok is rendesen. Majd átrendezem az étkezéseim a diéta után úgy, hogy reggeli legyen, vacsi nem vagy alig este 5-6-ig.

Éva írta...

Ja, a képeid és a hangulat miatt is idejárok, de ezt úgyis tudod! Ha nem, akkor most újra közlöm!:-)

Lívia írta...

Zazálea, örülök neked, és köszi:)

Katalin, aranyos vagy, köszönöm!

Éva, tulajdonképpen nem is az a lényeg, hogy ki mit eszik, vagy bőséges-e vagy szerény, hanem az, hogy örömmel és békésen kezdjük a napot. És köszönöm:)

Éva írta...

Igazad van!:-)

Erika írta...

Nagyon szeretek hozzád járni!! Jó olvasni téged és szeretem a fotóidat, ahogy a fényekkel és a színekkel játszol. Ide (is) járok feltöltődni!! Szóval nem mész az agyunkra.

Szép estét neked!

Lívia írta...

Erika, köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Szép napot kívánok:)

Ciripbogár írta...

éppen akartam írni, hogy ezeket az aranyló reggeli hangulatfotókat nem lehet megunni, amikor látom, hogy a többi bejegyzés pont erre a félelmedre utal.
Én is megerősítem, szóval nem lehet megunni:)

Györgyi írta...

Olyanok a reggeli hangulataid, mint te magad.Szívet melengetőek, selyem fényűek, mennyei mannát idézőek.

Lívia írta...

Ciripbogár, kedves vagy, köszönöm!:)

Györgyi, zavarba hozol....:) Köszönöm!

jantu írta...

egyszerűen imádom a fényeidet! és imádom azt a sok szépséget, amit megmutatsz, a sok apróság, ami mellett a legtöbben elmennek... te észreveszed! ez nagyon jó! és hogy állsz a varrással? :)

Lívia írta...

Jantu, nagyon kedves vagy, köszönöm! A varrás.....:) Hát, ahogy eddig:)