2010. nov. 18.

Ötfűszeres mázzal sült tök....



...Chili&Vanilia blogjáról. A sütőtök a másik nagy téli kedvencem, hetente kétszer is sütök. Ez a recept pedig valami fantasztikus! Tegnap beszereztem mindent a mázhoz. Szójaszósz, szezámolaj, narancs, 1 gerezd fokhagyma, barnacukor és kínai ötfűszerkeverék kell hozzá. Már sokszor hallottam erről a fűszerről, de még sosem használtam. Beleszagoltam és elvesztem!! Teljesen beleszerettem az illatába! Az öt fűszer a következő: fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, édeskömény és szecsuáni bors. A kínai filozófia szerint az öt fűszer az öt elemet és az öt alapízt szimbolizálja, melyek egyensúlya a tökéletes harmónia kulcsa.
Szóval, ma megsütöttem a tököt és ajánlom mindenkinek, nagyon finom!






7 megjegyzés:

Chiara írta...

Nagyon guszta, főleg az alsó képen, ahogy gőzölög. Gyönyörűek a fotók is.

csutkailda írta...

Ezt én is feltétlenül elkészítem.:)

Sofia írta...

Chiara, köszi! Az íze is nagyon jó volt.
Ilda, biztosan ízleni fog!

Szép estét nektek:)

Györgyi írta...

Idáig éreztem a finom illatot. Mielőbb elkészítem, mert kíváncsivá tettél. Köszi az ötletet.

Felhőlány írta...

Ezek a gőzölgő csodás fotók... hmmmm... szerintem a tököt kevésbé szeretők is elgondolkodnak azon, hogy ezt azért ki kellene próbálni!
Nagyon tetszik az ötlet ezekkel a fűszerekkel! :)

trendo írta...

Én vagy tíz éve vettem először ötfűszer keveréket. A sült tökhöz tutti jó lehetett. Én sajnos csirkéhez használtam és az ókonzervatív családom túl szokatlannak találta. Örülök, hogy Nálad bevált.

Sofia írta...

Györgyi, szívesen!


Felhőlány, az ötlet tudod, nem az enyém:) Nagyon finom, senki nem fog csalódni benne!


Trendo, már keresgélem mihez tudnám még használni:)