2010. nov. 17.

Lencse, ahogy én szeretem



A lencse az egyik nagy kedvencem a téli ételek közül, sokszor készítem. Szinte kizárólag egytálételeket eszem. Nem is kívánja már a gyomrom a többfogásos étkezéseket. Ma kicsit másképp fűszereztem, mint ahogy szoktam. Íme a recept. Egy nagy fej hagymát apróra vágok, megdinsztelem, rádobom az előzőleg beáztatott lencsét, felöntöm vízzel, megsózom, beledobok 6-7 gerezd fokhagymát és két babérlevelet, és puhára főzöm. Ekkor beleöntök egy doboz hámozott paradicsomot, és innentől többféleképpen lehet fűszerezni. Bors, oregáno, bazsalikom, chili.....stb.. Most csak chilit és jó sok római köményt tettem bele, és jól összeforraltam. Nagyon finom lett. Laktató, mégsem nehéz étel. Bár nem vagyok babonás, de sosem lehet tudni alapon, január elsején mindig ez az ebéd. És a vacsora is:)




5 megjegyzés:

Thrini írta...

Igen, lassacskán indul a lencseszezon. Bár az idő nagyon tavaszias...
Pár napja megfüstölődött a kolbász, úgyhogy hamarosan készül egy jó lencseleves kolbász turbóval. Nálunk sem maradhat el újévkor a menüből, biztos, ami biztos alapon. :)

Éva írta...

Jól kikanalaztad! Én is ezt tettem volna.:-)

Sofia írta...

Szia Thrini! Nagymamám csinálta zseniálisan a lencselevest, most jól meg is kívántam:)


Éva, ez egy jó kaja:)

Éva írta...

Megcsináltam! Ma ez volt az ebédem.Nagyon ízlett.:-)

Sofia írta...

Örülök, Éva! Puszi:)