2010. nov. 18.

Igyatok sok zöldséget



Tetszik ez a zöld turmix divat. Nekem nem igazán csúszik a nyers zöldség, de tudom, hogy sokkal többet kellene ennem, főleg zöld leveleseket. És itt a megoldás, a külföldön már hódító green smoothies, azaz zöld turmixok. A lényege, hogy 40 % zöldséget 60% gyümölccsel és vízzel összeturmixolunk. Lehet kísérletezni az ízekkel, de sok ötletet meríthetünk az internetről is. A mai turmixom spenót, banán és alma, holnap pedig kelkáposztalevél körtével és banánnal. Bár van egy gyümölcscentrifugám és télen sokszor iszom cékla, alma és répaleveket, de a turmix még egyszerűbb. Egyébként nagyon finom lett, a spenótot nem lehet érzeni, szóval a zöld turmix bevethető a gyerekeknél is. Ezután a petrezselymet nem csak enni fogom, hanem inni is.








6 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Ittam. Alma-avokado-gyógynövénytea turmixot. (Víz helyett..) Isteni volt, és kb. 2 órára laktató is))

Lívia írta...

Zsuzsa, én sem voltam éhes egy darabig, és így végre sok zöldség lecsúszik majd:)

Gigike írta...

Gusztusos!! Komolyan mondom megkóstolnám...amúgy is egyre gyakrabban vágyom ilyesfajta frissítőkre..de eddig nem vettem rá magam...De így készen..hmm.

trendo írta...

Sofia, a petrezselyemzöldjével légy óvatos, nagy mennyiségben irritálja a vesét!
Viszont tippként elmondom, hogy a minap szárzellert kaptam gyönyörűt, olcsón. A szárakat nyersen elrágcsálták az unokák, én Bloody Maryként fogyasztottam egy névnap tiszteletére, paradicsomlével és pici vodkával. De a lényeg az, hogy a rengeteg zöldjéből csináltam egy klassz főzeléket. Egy kis csirke alaplével főztem meg, lepasszíroztam és krumplit főztem bele sűrítésként. Tartottam tőle, hogy túl fűszeres lesz, de a krumpli megszelidítette és zsenge, üdezöld íze lett. Pulyhacomb filé volt mellé, natúr megsütve kis érmékben.

Kőrösi Mercédesz írta...

Köszi Sofia! A képeid... hmmm!!!

Lívia írta...

Trendo, köszi, de olyan rengeteget azért nem eszem belőle! Az ötletet nagyon köszönöm, imádom a szárzellert!:)

Merci, szívesen:)