2010. szept. 25.

Osho:Kreativitás



"Az energia jó, az energia gyönyörűség, az energia isteni. Amint felszabadul az energia, kreatívvá válhatsz. Intelligenciát hoz, kreativitást, érzékenységet, elhoz mindent, ami csodálatos."





"Az energia munkát igényel, máskülönben nyugtalanná válik. Az energia kifejezést igényel, az energia azt igényli, hogy kreatív legyen. Máskülönben ugyanaz az energia felgyűlik benned, és kórossá válik, betegséggé."





"Az elme maradjon mindig élő és kreatív, és mégis képes arra, hogy átlépjen a csendbe, bármikor, ha úgy akarja. Ez a mesteri lét. Amikor gondolkozni akarsz, tudsz gondolkodni, amikor nem akarsz gondolkodni, beléphetsz a nemgondolkodásba. Az igazi mester az, aki mindkettőre képes"





"Nem számít, hogy festesz, szobrot vagy cipőt készítesz, hogy kertész vagy, földműves, halász vagy ács - nem számít. Ami számít, hogy beleteszed-e a lelkedet abba, amit teremtesz? Akkor a kreatív alkotásaidban lesz valami az isteni minőségből."





"Az élet nincs előre gyártva, elérhetően. Azt az életet kapod, amit teremtesz, azt kapod az élettől, amit beleteszel. Először értelmet kell öntened bele. Neked kell színt és zenét és költészetet adnod, kreatívnak kell lenned. Csak akkor lehetsz élő."



7 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Látom, a múltkori csipkebogyó-koszorúd megihletett:)) Szépek lettek a képek, az idézettel összhangban. Mint mindig.

Ildifolt írta...

Ez a válogatás jól sikerült. Szép a világ(od) a csipkebogyó koszorún át nézve(is).

Akkor én most a kreatív energiámat szabadítom fel, ami segít elkerülni a betegséget.

Köszönöm!

Sallai írta...

Sofia kedves,
küldtem levelet az e-mail címedre.
S. Ildikó

Lívia írta...

Zsuzsa, Compot köszönöm!

Ildikó, már válaszoltam is!


Szép hétvégét mindenkinek:)

Felhőlány írta...

Fantasztikus őszi hangulatú koszorú lett!
Nagyon kreatív vagy! :)

Szép hétvégét Neked is!

Lívia írta...

Felhőlány, köszi!:)

Lívia írta...

Felhőlány, köszi!:)