2010. szept. 6.

Könnyű vacsora hosszú séta után



Egy ideje odavagyok ezért az ételért, így elég gyakran készítem. A bulgur finom, és óriási előnye a barnarizzsel szemben, hogy nem kell főzni. Másfél-kétszeres mennyiségű forróvízzel le kell forrázni és letakarva adni neki úgy 20 percet, és kész is. Néhány hete eszembe jutott, hogy régen milyen sokszor főztem borsópörköltet, majd a kettőt egyszerűen összekevertem és egy nagyon jó kaja lett belőle. Tehát a borsóból pörköltet kell készíteni, mehet bele petrezselyem és más zöldfűszer is, és amikor készen van, összekeverjük a bulgurral, ami nem mellékesen nagyon egészséges gabona. Amikor valamilyen sütőben sütött, rakott ételt készítek, ahhoz barnarizst használok, mert jobban összeáll, minden máshoz jó a bulgur is. Méricskélni nemigen szoktam, most egy bögre bulgurból és fél kiló borsóból főztem. Egyszerű, finom és könnyű étel.





10 megjegyzés:

Monika írta...

Még sosem hallottam a bulgurról!.:( Jó,hogy írtál róla.Ki fogom próbálni.

Erika írta...

Még én sem hallottam a bulgurról, de kifogom próbálni. Nagyon guszta, a zöldborsót meg nagyon szeretem.

Bodzás Vendégház írta...

Én már ugyan hallottam róla, de még sosem próbáltam. A barnarizs sem tartozik a konyhám alapanyagai közé. Le vagyok maradva a reformkonyhától :))

Éva írta...

Csak bemegyek a boltba, és bejelentem hogy bulgurt kérek? Vagy leemelem a polcról egy szupermarketben? Hogy lehet megszerezni?

Lívia írta...

Sziasztok!

Mammka, gyors és finom,. Amíg puhul, össze let állítani azt, amivel eszed. Van amikor csak vagdosok bele paradicsomot, mozzarellát, lilahagymát....stb....Ha maradna egy kis víz az alján, semmi gond, csak le kell szűrni. Általában kétszeres mennyiségű vizet írnak, de az sok szerintem. A lényeg, hogy jó forró legyen és jól takard le.


Erika,
örülök, ha tetszik:) Én is imádom a borsót!


Zsuzsa, ha jól van elkészítve, a barnarizs is nagyon finom, a rakott ételeket is abból készítem és nagyon finomak:)


Éva, ugyanott, ahol a barnarizst. Vagy bioboltban veszem, vagy a sparban. Átlátszó celofánzacskóban árulják, mint a barnarizst.


Szép hetet mindenkinek:)

Virág írta...

Nagyon guszták a képek, kipróbálom...

trendo írta...

Én a "töröknél"veszem,
aki kuszkuszt is tart
(mindig volt ott minden,
mit a Vevő akart:)

Névtelen írta...

Sofia, ez lett a mai ebédem...kissé módosítva, mert nem volt elég bulgur itthon, így kb. egyharmad kölessel "házasítottam meg", ahogy anyósom mondaná:)

hmmm...,ez nagyon finom lett, köszönöm az ötletet:)

lillácska

Pamlerva írta...

Csodálatos ízek, színek...én is kipróbálom...

Lívia írta...

Virág, remélem ízleni fog...és köszi!

Kedves Trendo, jü, hogy eszembe juttattad a kuszkuszt:)


Lillácska, nagyon szívesen. Érdekes, nekem a köles nem jön be annyira. Ma viszont vettem bulgurt és quinoát keverve, a héten csinálok belőle valamit. Örülök, hogy ízlett:)


Phaedra, köszönöm. Ha szereted az egyszeerű ízeket, nem fogsz csalódni:)