Egy ideje odavagyok ezért az ételért, így elég gyakran készítem. A bulgur finom, és óriási előnye a barnarizzsel szemben, hogy nem kell főzni. Másfél-kétszeres mennyiségű forróvízzel le kell forrázni és letakarva adni neki úgy 20 percet, és kész is. Néhány hete eszembe jutott, hogy régen milyen sokszor főztem borsópörköltet, majd a kettőt egyszerűen összekevertem és egy nagyon jó kaja lett belőle. Tehát a borsóból pörköltet kell készíteni, mehet bele petrezselyem és más zöldfűszer is, és amikor készen van, összekeverjük a bulgurral, ami nem mellékesen nagyon egészséges gabona. Amikor valamilyen sütőben sütött, rakott ételt készítek, ahhoz barnarizst használok, mert jobban összeáll, minden máshoz jó a bulgur is. Méricskélni nemigen szoktam, most egy bögre bulgurból és fél kiló borsóból főztem. Egyszerű, finom és könnyű étel.
10 megjegyzés:
Még sosem hallottam a bulgurról!.:( Jó,hogy írtál róla.Ki fogom próbálni.
Még én sem hallottam a bulgurról, de kifogom próbálni. Nagyon guszta, a zöldborsót meg nagyon szeretem.
Én már ugyan hallottam róla, de még sosem próbáltam. A barnarizs sem tartozik a konyhám alapanyagai közé. Le vagyok maradva a reformkonyhától :))
Csak bemegyek a boltba, és bejelentem hogy bulgurt kérek? Vagy leemelem a polcról egy szupermarketben? Hogy lehet megszerezni?
Sziasztok!
Mammka, gyors és finom,. Amíg puhul, össze let állítani azt, amivel eszed. Van amikor csak vagdosok bele paradicsomot, mozzarellát, lilahagymát....stb....Ha maradna egy kis víz az alján, semmi gond, csak le kell szűrni. Általában kétszeres mennyiségű vizet írnak, de az sok szerintem. A lényeg, hogy jó forró legyen és jól takard le.
Erika,
örülök, ha tetszik:) Én is imádom a borsót!
Zsuzsa, ha jól van elkészítve, a barnarizs is nagyon finom, a rakott ételeket is abból készítem és nagyon finomak:)
Éva, ugyanott, ahol a barnarizst. Vagy bioboltban veszem, vagy a sparban. Átlátszó celofánzacskóban árulják, mint a barnarizst.
Szép hetet mindenkinek:)
Nagyon guszták a képek, kipróbálom...
Én a "töröknél"veszem,
aki kuszkuszt is tart
(mindig volt ott minden,
mit a Vevő akart:)
Sofia, ez lett a mai ebédem...kissé módosítva, mert nem volt elég bulgur itthon, így kb. egyharmad kölessel "házasítottam meg", ahogy anyósom mondaná:)
hmmm...,ez nagyon finom lett, köszönöm az ötletet:)
lillácska
Csodálatos ízek, színek...én is kipróbálom...
Virág, remélem ízleni fog...és köszi!
Kedves Trendo, jü, hogy eszembe juttattad a kuszkuszt:)
Lillácska, nagyon szívesen. Érdekes, nekem a köles nem jön be annyira. Ma viszont vettem bulgurt és quinoát keverve, a héten csinálok belőle valamit. Örülök, hogy ízlett:)
Phaedra, köszönöm. Ha szereted az egyszeerű ízeket, nem fogsz csalódni:)
Megjegyzés küldése