Már majdnem rávettem magam a lekvár főzésre, amikor Gigikénél megláttam egy gyönyörű csipkebogyó koszorút. Ezúton is köszönöm az ötletet! Már hármat csináltam, de talán még lekvárt is főzhetnék....
Persze, hogy lehet már szedni a csipkét, sőt, ilyenkor még tartalmazza azt a rengeteg C-vitamint, amit az első fagyok után már nem annyira. Azonban a lekvárfőzőknek bizony nem mindegy, hogy hány óra alatt fől szét a bogyó, ezért emlegetik az első fagyokat és a puha állagot.
Nagyon szép lett! Mit szép - gyönyörűűűű!! Így friss bogyókból még inkább tetszetősebb.Az enyém már csak akkor lett lefotózva mikor kiszáradt. Szárazon is mutatós lesz - s akár évekig is szép marad.Gratula! ;)
6 megjegyzés:
De jó ötlet! És milyen jó néz ki!! Azt hiszem én is inkább koszorút csinálok a csipkéből, mint lekvárt.:))
DE már nálatok lehet szedni?
Szia Erika! Miért nálatok nem? Bár lehet, hogy jobb később, amikor már megcsípi a dér, de koszorúnak ez tökéletes. Csak gyűszűvel dolgozz!:)
Persze, hogy lehet már szedni a csipkét, sőt, ilyenkor még tartalmazza azt a rengeteg C-vitamint, amit az első fagyok után már nem annyira. Azonban a lekvárfőzőknek bizony nem mindegy, hogy hány óra alatt fől szét a bogyó, ezért emlegetik az első fagyokat és a puha állagot.
Szia Sofia!
Nagyon szép lett! Mit szép - gyönyörűűűű!! Így friss bogyókból még inkább tetszetősebb.Az enyém már csak akkor lett lefotózva mikor kiszáradt. Szárazon is mutatós lesz - s akár évekig is szép marad.Gratula! ;)
De jól összehoztad!:-) Valamit nekem is alkotnom kellene.
Lehet, hogy egy tálba gyűjtök csak össze őszi dolgokat hangulatnak.
Zsuzsa, kösz az infót! Átszúrkodni is könnyebb lett volna az első fagyok után:)
Gigike, köszi, és az ötletet is!:)
Éva, az is tökéletes! És nemsokára tököt is lehet kapni.
Megjegyzés küldése