2009. okt. 21.

Szeretet



"Szeretet a végső jelentősége mindennek, ami körülöttünk van. Ez nemcsak érzelem, ez a valóság: az öröm az, amely minden teremtés gyökere."


"Nem szeretünk, mert nem értünk, azaz inkább: nem értünk, mert nem szeretünk."


"A szeretet a legnagyobb boldogság, amit az ember elérhet, mert csak a szeretet által tudhatja meg azt, hogy több önmagánál, és hogy egy a mindenséggel."



Rabindranath Tagore





"A történet csak akkor fog megváltozni, ha fel tudjuk használni a szeretet energiáját, ahogy a szél, a tengerek és az atomok energiáját is fel tudjuk használni."



Paulo Coelho





"Az igazi szeretettel kapcsolatban azt a tényt a legnehezebb elfogadni, hogy szabaddá tesz. A szeretet gyökeret kínál az embernek és szárnyakat."


John Powell





"Ha szeretsz, többet látsz a világból, s minél többet látsz, annál jobban szeretsz."


Antoine de Saint-Exupery





"Mások szeretete feléd tart észrevétlen hömpölygéssel. ne siettesd jöttét, ami személyesen a tiéd, rád talál. Várd nyitott szívvel, egész sorsoddal, egész életeddel."


"Élni annyi, mint szeretni. Szeretni látni és megmutatni, érezni és érzékeltetni, meghallani és meghallgatni, magasba szállni és fölröpíteni, kinyílni és felnyitni, megérteni és megértetni, együtt érezni és eggyé olvadni - és tudni, hogy a szeretet a legmagasabb rendű alkotás."



Hioszi Tatiosz







"Nincs különbség isten és ember között, szinte észrevétlenül olvad egyik a másikba."


Frank Herbert

8 megjegyzés:

Edó írta...

Nagyon szep bejegyzes,koszonom:)

Jade írta...

Csodas kepek! Tobb idezet ismeros, mikor eskuvoi meghivonkba kerestunk mottot, nehany ezek kozul szembeotloen szep volt!

Maruxanascimento @ gmail.com írta...

Buenos días Sofia,Rabindranath Tagore al que tanto admiro,para escribir con tanto sentimiento tenia que amar a los hombres. El que dijo: Cuanto más conozco a los hombres más amo a lo perros, a lo mejor también los amaba....
UN beso.
MAruxa.

erős ildikó írta...

Szeretem a képeidet, de most ezek az őszi színek, fények különösen elvarázsoltak, köszönöm!

Kay írta...

Beautiful pictures and words...thank you for visiting my blog...xx Kay...

Lívia írta...

Kedves Edó, Judith, Napmátka, én köszönöm nektek! Nem tudom, mikor jöhetek, szervízbe kell vinnem a fényképezőgépem, mert elromlott. De sietek vissza:)

Lívia írta...

Muchas gracias Maruxa!
Un beso grande

Lívia írta...

Thank you Kay, I like your blog too!
Your pictures are beautiful, and I found your other blog about gardening, so I will go often to Nancy's garden, too.