2009. okt. 7.

Nyár az őszben



"Béke az, amikor az idő múlása nem számít."


Maria Schell






"A békét csak a tudás adhatja meg."


G. Hajnóczy Rózsa






"Végzetesen kell élni és írni, tehát nyugodtan, nagyon figyelmesen, egyforma erővel figyelve a világra és önmagunkra, értelmünkre és szenvedélyeinkre, az emberek szándékaira és a mindenséghez való kapcsolatainkra."


Márai Sándor






"Az életednek nyugalmat hódítottál? Ez több, mint birodalmakat és városokat hódítani. Az ember legragyogóbb remekműve a helyes élet."


Michel de Montaigne






"Amikor lelkünk és énünk harmóniában él egymással, egész lényünk nyugalmat sugároz. A lélek szavak nélkül is tudja,, amit az "én" szavakkal sem tud kifejezni."


Hioszi Tatiosz






"A gyermekkor természetes igénye: szabadság. S a mai gyermeket szinte ketrecbe kényszerítik.
A felnőttkor természetes igénye: élet. S a mai felnőtt, vagy alig él, vagy a maga és mások rovására, rejtek-utakon él.
Az öregkor természetes igénye: nyugalom. S a mai öreg, minthogy korábbi igényei ki nem elégülhettek, még a sír szélén is szabadságot és életet akar."


Weöres Sándor






"Amint megszűnik a mosttól való kényszeres menekülés, minden tettedbe a Lét öröme áramlik be. Abban a pillanatban, ahogy figyelmed a mostra irányul, egyfajta jelenlétérzet, nyugalom és békeérzés tölt el."


"Minden művész - akár tudatában van, akár nem - az elmenélküliségből, a belső csöndből alkot. Ezt követően az elme csak formába önti a kreatív sugallatot vagy felismerést. Még a nagy tudósok is arról számolnak be, hogy alkotó áttörésük pillanatai a mentális nyugalom idejére estek."



Eckhart Tolle




3 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Kedves Sofia! Hangulataimat fotókba tömöríted, s meglep, hogy jó fotoapparat híján, mennyire hasonló képeket készítenék.

Maruxanascimento @ gmail.com írta...

UNa vez más intento dejar alguna preocupación en la orilla de tu rio...fué un duro día, estoy cansada y no tengo sueño;paseo por tu rio y me relajo, gracias y un beso.
Buenas noches.
Maruxa.

Lívia írta...

Szia Bodzazsuzsa! Köszönöm a látogatást és a kedves szavaidat. Gyere máskor is!