2010. jún. 30.

A napfény íze



Gyönyörűen kezd bokrosodni a bazsalikomom, és ma nagyon megkívántam az igazi, házi pestos spagettit. Régen sokat csináltam, de itthon aranyárban van a jó fenyőmag és a parmezán sajt is, így legtöbbször üveges pestot használok. Nyáron viszont inkább frisset készítek. Sosem méricskélek, egy jó nagy köteg bazsalikom, 1-2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, pirított fenyőmag és reszelt parmezán sajt kell hozzá. Sajnos nincs jó kő mozsaram, amiben elkészítve rusztikusabb a pestonk, így turmixolom egyelőre. Jó sok fenyőmaggal szeretem. A turmixolás után sózom, borsozom. A sóra is kényes vagyok, csak nagyszemű sót (tengeri, himalája) használok és tekerek rá. A pesto pirítósra kenve is nagyon finom, de szerintem tésztán a legjobb. Szóval, este pestos spagetti egy pohár finom vörösborral és Bocellivel.












6 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Mi is nagyon szeretjük a pestós tésztát. Hogy örülök h leírtad a receptjét - sosem néztem volna különben utána, megvenném az üvegeset. Mennyivel finomabb lehet így! Ha már utána vagy, egészségedre! Bocellivel idillikus;)
Merci

Daisy írta...

Remek vacsora!
Sofia készíthetsz pestot dióval, mandulával parmezán nélkül is. A lényeg, hogy ne üveges legyen.
http://daisyterme.blogspot.com/2010/04/csak-mert-szep-medvehagyma-pesto.html
Pirítósra kenve mi is esszük vacsorára is.

Lívia írta...

Merci, sokkal finomabb a friss! Próbáld ki, nagyon finom:) Szép napot:)

Lívia írta...

Daisy, igazad van! Bár télen sosincs szép bazsalikomom, és tudom, hogy ez is helyettesíthető mondjuk petrezselyemmel,de nekem a bazsalikom az igazi. Viszont kísérletezek vele, hogy télen is legyen belőle, mert a multis bazsalikom sem az igazi, abból pl még sosem sikerült ilyen szép bokrot nevelnem. De ígérem, üveges pestot soha többé:)

Raindrop írta...

Igazi olaszos képek, annyira szeretem ezt a témát. :)
Pesto sok fenyőmaggal, pici parmezánnal... Nyami.

Lívia írta...

Szia Rain! Isteni finom volt a pesto, most még a tetejére is szórtam pirított fenyőmagot. Imádom.