2010. ápr. 20.

A lelkes kertész



Nagyon szorgalmas vagyok. Tegnap füvet nyírtam, gazoltam, ma elkezdtem szépíteni a teraszt. Beültettem néhány kaspót, szedtem a dombon csalánt és készítek csalános permetezőt a futórózsámra, mert nagyon tetves. És persze a teához is fogy, de van bőven. Vettem virágmagokat is, ebben az évben már kísérletezni is fogok velük. Eddig nem mertem belevágni. Aminek a legjobban örülök, az a kék hajnalka, amit azokra a kerítésekre futtatok, amelyek sok délelőtti napot kapnak. Még néhány növényt kell vennem a sziklakertbe és ebben az évben szeretném egy kicsit rendbe tenni a hátsó kertet is, ami a bodzától kicsit árnyékosabb. Hostákat , kerti tollbugát, ilyesmiket szeretnék ültetni. És ide kerül majd a gyönyörű kő madáritatóm is. Ha megtalálom. De meg fogom.














17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sofia!
Már most nagyon szépek a növénykéid!

Lívia írta...

Köszi, Csilla! Remélem hamar megnőnek.

Barbara írta...

Szia! Nagyon szép növényeid vannak! A rózsáidra pedig csak ajánlani tudom a levendulát! Ha a tövébe ültetsz nem lesznek tetvesek! Mi is sokat kísérleteztünk növényekkel és ez vált be a legjobban a rózsáknál! Szép napot, és további jó kertézkedést!

Lívia írta...

Szia Mephaela! Van alatta egy tő levendula,múlt évben nem is nagyon volt tetves a rózsa , de most nagyon az. Gondoltam a két módszer együtt hatékonyabb lesz. Köszönöm a látogatást, és szép napot neked is!

Éva írta...

A madáritatóval kapcsolatban annyit, hogy én akkor nem találom a dolgaim, ha a megszokott helyéről, egy általam még jobbnak, könnyebben megtalálhatónak vélt helyre teszem.
Csak a szerencse, vagy egy hirtelen bekattanó emlékkép segít mégis. Kitartó kereső munka nem.
:-)Ez a magam helyzete, nálad másképp is lehet. Kívánom.

Lívia írta...

Éva, talán félreérthetően fogalmaztam. Nem úgy nem találom, hogy van, de nincs meg, hanem még nem is vettem, mivel nem találtam olyant, amilyen nekem kell. Egyébként, igen, így működik ez, ezért sem keresem.

Felhőlány írta...

Kicsit irigykedek, amikor a meseszép kertedet látom! Fele királylányságomat odaadnám legalább egy erkélyért... Ezt az egyet sajnálom az előző lakásomban, hogy ott volt, most nincs... :( De egyszer majd még biztosan.... :)
Addig pedig jövök Hozzád virtuálisan kertészkedni! Gyönyörű lesz ismét! :)

Lívia írta...

Felhőlány, akár élőben is jöhetnél kertészkedni:) Amúgy 42 éves koromig panelokban éltem, de jól tudok álmodozni:)

Frida írta...

Micsoda kaspó gyüjtemény!Ez igen!
Szép lesz a kerted - és már nemcsak jövő időben!

L.Krisztina írta...

Most találtam csak ide, Felhőlánytól! Nagyon szép a kerted:)))
Lenne egy kérdésem 2009.11.09. -ei posztodban az első fotón milyen virág van? Már láttam máshol is de a nevét nem tudom. Köszi!!!!!

Lívia írta...

Köszi, Frida! Most már csak bolhán nézelődöm kaspók után:)

Lívia írta...

Kedves Krisztina, sajnos nem tudok segíteni. A piacon vettem, valami latin nevet mondott a néni, de elfelejtettem. Viszont nézelődöm, mert nekem is kell még. Ha sikerül megtudnom valamit, szólok! És köszönöm a dícséretet:)

Thrini írta...

Az egyik legkellemesebb időtöltés szerintem a virágültetés. Ilyenkor tavasszal a legszebb a kert, nincs nagy hőség és minden harsogó zöld. A tavaly nyári meleg tönkre vágta a füvünket és pusztult el örökzöld is, pedig locsoltunk. Talán az idén nem lesz akkora szárazság.
Én is vettem néhány virágot, és fűszernövényeket. A kertünk már nem fogad be több növényt, inkább csak cserepekbe ültethetek, de az is nagy öröm nekem.

Kíváncsi vagyok a csalános kúra segít-e a rózsákon?

Szép idő ígérkezik a hétvégére, úgyhogy jó munkát, kellemes időtöltést kívánok!

Lívia írta...

Thrini, valóban tavasszal legszebb a kert. És ősszel:) Néha nekem is gond a locsolás, amikor a nyár közepén kifogy a kút, de a tavalyi év szerencsés volt. Szép lehet a kerted, nem teszel fel több fotót róla? A csalán még ázik, de hamarosan jó lesz, majd írok róla.
Neked is nagyon szép hétvégét, sok napsütést kívánok!:)

Felhőlány írta...

Hát igen, álmodozásban én is jó vagyok! És ilyenkor jövök hozzád képeket nézegetni, hogy majd egyszer... :)
Nagyon szívesen, örömmel! :) (Ha éppen a szénanáthám nem tombol, de vannak nagyon jó időszakaim is...)

Monika írta...

Te meg fogod érteni: ültettem csalánt a kertünkbe,mert nem volt.:)Most már több helyen van,de kell is,:teához és egyebekhez....

Lívia írta...

Megértem, Mammka:) Én is ültetnék, ha nem lenne. Nagyon szeretem a csalán teát, és most lehet főzök is belőle valamit.