2010. ápr. 18.

.....és egy kis wellness, boszorkányoknak




Szeretem a természetes anyagokat, a konyhában és a fürdőszobában is. Nincsenek krémeim, tulajdonképpen minden, ami a fürdőszobámban található, itt van a képeken, a fogmosó felszerelést, egy körömkefét és egy szivacsot kivéve. Bőrradírt tengeri sóból és olivaolajból készítek, az arcomat pedig soha életemben nem érte még se szappan, se tusfürdő. Csak egy kis olaj néha és a sószappan. Tusfürdő helyett pedig leginkább a természetes szappanokat részesítem előnyben, mint például Chiara kecsketejes szappanjait. Gyönyörűek és hihetetlen szép lesz tőlük a bőr. Amit még nagyon-nagyon szeretek, az a szauna, ami szintén csodát tesz a bőrrel, az immunrendszerről nem is beszélve. Amikor nincs időm - vagy kedvem szaunázni menni, akkor általában sikerül magam rávenni a váltott, hideg-meleg vizes zuhanyra, ami után szinte újjászületek, bár nem kis bátorság kell hozzá. Szaunából kijőve könnyebb a hóba vetni magam, mint saját kezűleg jéghideg vizet irányítani a testre. És nagy kedvencem: a mezítláb kavicson járkálás, ami Duna-part hiányában egy kertben is megvalósítható, és a létező legjobb akupunktúra. Belülről pedig: sok-sok tiszta víz, gyümölcs és zöldség, gyógyteák, tavaszi csalántea-kúra. És csend. És akinek kedve van, sportoljon. Az sem árthat.












Himalája sószappan.





Ez itt szerény szappan gyűjteményem. Nem nagyon gyűlnek, mert használom őket. Van mindenféle: citromfüves, levendulás, kamillás....de legjobban a kecsketejes szappanokat szeretem. A fürdővizembe pedig hol ezt, hol azt pakolok. Előfordult, hogy teleszórtam rózsaszirmokkal, levendula virággal, és havonta legalább egyszer tengeri sót öntök a vízbe, jó egy kilót. Sőt, ha lennének kecskéim, biztosan tejet is öntenék a fürdővizembe. Télen szeretek inkább a kádban elnyúlni, és ilyenkor illóolajakat is használok. Mikor melyikhez van kedvem. És sok-sok gyertyát. És zenét.



8 megjegyzés:

Chiara írta...

De jó, most, hogy írtad eszembe jutottak a téli szaunázások, jó kis beszélgetések, baráti társaságban. Már egészen hiányzik.
Gyönyörűek a fotók és olyan jó,hogy egyre többen ráébredünk a természetes dolgok egyszerűségében rejlő nagyszerűségre.
Köszönöm,hogy a szépséges képeid között szerepelhetnek a szappanjaim.

Lívia írta...

Chiara, én köszönööm neked! Ezeket a szépségeket nem nehéz fotózni. És menj szaunázni!:)

Martha írta...

Csak a képek láttán -valami 'fenntről' jövő nyugalom árasztja el az embert ehhez társul még az illat, a lágy zene. Valahol hallottam egyszer hogy "a kertészet a művészet legmagasabb foka mert minden érzékedre hat" Azt hiszem ez nem csak a kertészetre vonatkozik ,Nálad is hat minden érzékszervemre-virtuálisan.

Lívia írta...

Köszönöm, Martha.

Timtom írta...

De jó képek! Igazi nyugalom szigete lehet a fürdőszobád :)A miénk még félkész, s a fiúk zsibongásától hangos esténként :D
(a szaunázást meg sajna nem bírom :(, pedig jót tenne mindenemnek, ha bírnám)

Éva írta...

Én is gyűjtöm a szappanokat,de gyűjtemény nem lesz belőlük, mert nálam is nagyon fogynak.
Egyszerre többet is befogok, és hangulattól függ, melyikhez nyúlok.

Lívia írta...

Timtom, kb 3 négyzetméter a fürdőszobám. Nagyon pici, de aranyos.
Ha a szaunát nem bírod, marad a hideg zuhany:)

Lívia írta...

Éva, láttam, szerintem már írtál róla. Igen, nálam is így működik.