2009. dec. 25.

A világ legjobb reggelije


.......legalábbis nekem. Szerencsére csak egy estés túlevés van mögöttem, de a gyomrom ezért sem volt hálás. Nem nekem való a két-három fogás plusz desszert féle étkezés. Minden energiámat elveszi. Úgyhogy vissza a normális kerékvágásba! Nagyon szeretem hétvégén ezt a reggelit. A zabpelyhet(6-7 evőkanál) beáztatom 10 percre annyi vízbe amennyi ellepi, majd kb 1 dl tejjel főzöm egy-két percig, és teszek bele egy kis mézet vagy juharszirupot. Mehet bele a felengedett (nyáron friss) erdei gyümölcs, megszórom fahéjjal és megcsurgatom mézzel. Nagyon finom! Lehet variálni, aszalt gyümölcsökkel is nagyon jó, akkor együtt áztatom a zabpehellyel a gyümölcsdarabkákat. Nekem az erdei gyümölcsös a kedvencem. A zabpehely egészséges, és elég energiát ad egész délelőttre. Amire most nagy szükségem van, mert fát kell vágnom. Azután, irány a Duna...jó nagy sétát tervezek mára, és ha még a nap is kisütne........!


4 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Idegenként úgy tűnik, egyedül karácsonyolsz. (Bár magának nemigen hiszem, hogy két-háromfogásos ünnepi menüt csinál az ember :), pontosabban én biztos nem...
A diéta egy nap után rám is rámfér. Már most nem érzem jól magam a bőrömben, pedig a családlátogatások még csak most kezdődnek...

Lívia írta...

Zsuzsa, akkor nem ettem volna ennyit:) Anyukámnál volt ebben az évben a családi vacsora, de ezt leszámítva egyedül karácsonyozom. Lányom idén a barátja családjához utazott, fiam pedig séfként dolgozik Pesten az ünnepek alatt is. De bátran egyedül hagynak, mert ismernek:)

Ildifolt írta...

Sofia! Először azt gondoltam barnarizs, de jobban megnézve láttam, hogy zabpehely. Nekem is a kedvencem, de én kakaóval eszem. Boldog karácsonyt kívánok a még hátralévő 1 napra!

Lívia írta...

Köszönöm, Ildikó, neked is! Barnarizst nem szoktam édesen készíteni, viszont nagyon szeretem még a mézes-mákos kölest. A zabpelyhet kipróbálom kakaóval:)