2009. dec. 8.

A könyv misztériuma"Az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, amely először rabul ejti a lelkét.""A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz."Carlos Ruiz Zafón

"A képet nézd elfogulatlanul, a könyvet olvasd nyílt szívvel, mint a tiéd, az életedet meg éljed, ez az egész."


Ernest Hamingway

"Vannak olyan könyvek, amelyek álmodni hívnak, és vannak olyanok, amelyek megmutatják a valóságot."


Paulo Coelho

"Naponta megújuló boldogság, hogy valaki beszél hozzám a könyv lapjairól, és ezt az élményt megismételhetem, sőt ez az élmény a korom és életkörülményeim változásával mindig mást és mást közöl."


Szabó Magda8 megjegyzés:

bodzazsuzsa írta...

Ó, drága Szabó Magda! Mennyire szeretlek, és milyen igazad van, mint mindig!

Sofia! Nem tudod véletlenül, hogyan lehet beállítani azt, hogy megkapjam azt az üzit, amit a kommentemre írsz, anélkül, hogy újra az oldalra jönnék?

Sofia írta...

Zsuzsa, nem tudom sajnos, azt sem tudtam, hogy létezik ilyen beállítás. Ha megtudsz valamit, légyszives áruld el nekem is.

bodzazsuzsa írta...

Úgy látszik, ezügyben írnom kell valamelyik blogbajokkal foglalkozó oldalra...Sokszor előfordul, hogy egy-egy bejegyzésből jó kis eszmecsere alakul, de ehhez mindig be kell lépni az adott oldalra. (Ami persze nem baj, ám sokszor nem is emlékszem arra, hogy kinél kommenteztem.) Szerintem kell léteznie egy olyan megoldásnak, hogy az emilcímemre megkapjam a kommentemre érkező válaszokat. Ha megtudok valamit, naná, hogy szólok!

Sofia írta...

Köszönöm szépen!

Felhőlány írta...

Szia Sofia!
Nagyon klassz könyveket olvasol éppen!:)
Dallos Sándor fenti könyvét én is szeretem!
Szabó Magda örök...
A Hamvas Béla idézeteket pedig eddig is nagyon szerettem Nálad olvasgatni... egy csésze finom tea mellett... :)
További szép estét Neked!

Sofia írta...

Szia, Felhőlány! Valójában az idézet miatt jutott eszembe ez a Dallos könyv, mert lehet, hogy nálam ez volt az első nagy kedvenc, ezer éve olvastam, és többször is. Viszont most újraolvasom. Hamvas pedig....nagy szerelem.
Neked is szép estét:)

duende írta...

Ó, a könyvek... Örök szerelem. :)
Nekem Salinger-től a Franny és Zoe volt az első nagy találkozás, még a gimiben. Most is megvan, és már olyan mint a saláta. Ha százszor nem olvastam el akkor egyszer sem... :))

Sofia írta...

Duende,kíváncsivá tettél, el fogom olvasni:)