2009. szept. 18.

Pillanatok



"Ha az ember az individuáció útját járja, ha éli az életet, akkor a tévedésekkel is számolnia kell, különben nem lenne teljes az élet. Semmi garancia nincs rá, - egyetlen pillanatban sem - hogy nem követünk el baklövést, vagy nem kerülünk halálos veszélybe. Az ember talán úgy véli, akad biztos út. Ez azonban a holtak útja volna. Akkor már nem történik semmi, vagy semmiképp nem a megfelelő történik. Aki biztos úton jár, tulajdonképpen halott."


Carl Gustav Jung





"Aki nem képes minden múltat feledve a pillanat küszöbére telepedni,, aki nem tud egy ponton - mint a győzelem istennője - szédülés és félelem nélkül megállni, az sosem fogja megtudni mi a boldogság."


Friedrich Nietzsche






"Minden pillanat iszonyúan egyetlen."


Vavyan Fable




"Olyan nincs, hogy semmi sem történik. Nincsenek átlagos pillanatok."


Békés harcos útja c. film






"Csak azok a pillanatok a megismerés pillanatai, amikor minden ítélkezés és kritika elhallgat bennünk."


Rudolf Steiner







"A zongorista igazán nagy pillanat az, amikor nem is tudja, hogy zongorázik."



"Minden szép zene és jó sor egy pillanatra felébreszt. Ne feledd: ha így élsz, te is művész vagy, akkor is, ha nem tudsz festeni vagy verset írni. Az élet művésze vagy. Mert a legcsodálatosabb műalkotás mégis csak te magad vagy. És az életed."


Müller Péter









3 megjegyzés:

Maruxanascimento @ gmail.com írta...

Querida Sofia gracias por tu ofrecimiento, acepto.....luego no puedes lamentarte.estoy intentando dejar en tu jardín al lado de ese hermoso gatito,algunas preocupaciones.Me divierte imenso tu blog.
saludos afectuosos.
Maruxa.

Lívia írta...

Maruxa, estoy muy contenta por eso. Inspirar uno al otro es muy importante, dar fuerza, energía en los días mas difícil. Cuando desencerramos nuestro corazón, tarde o temprano siempre descubrimos que la fuerza, la energía, el amor, somos nosotros mismos. La carrera de la corazón puede ser muy dura, peró es el unico camino para la calma, harmonía, para llegar a ser aquellas, que somos en verdad. Criaturas divinas. Fija atención en las graciosidades, en tus rosales, debes esribir más en tu blog para dar inspiración a otras personas, y tus preocupaciones desaparecen.
Te abrazo
Sofia

Lívia írta...

Maruxa, he olvidado decir algo: di ninguna manera me lamenteró:) Mi jardín es un jardín de magía, absorbe todas las preocupaciones:) Pero pienso que, la tu admirable jardín hace lo mismo también.