2009. szept. 22.

Őszi séták





"Amint sétálok, sétálgatok, velem tart az egész világmindenség."


Navajo esőtánc-szertartás szövege





"A szellem egyetlen mozdulatában benne van az élet összes törvénye. Egyetlen csepp vízben benne van a végtelen óceán rejtélye."


Hermész Triszmegisztosz






"Látomásaid csak akkor válnak megfejthetővé, ha a szíved mélyére nézel. Aki azon kívül keres, álmodik. Aki magában keres, felébred."


Carl Jung





"A világon átáradó élet állandó ritmusban áramlik ereimben. Ugyanezen élet bódult örömmel vágja át magát a föld porán, hogy virágtengerré váljon."


Rabindranath Tagore





"Életedet semmiségekre aprózod szét. Egyszerűsíts!"


Henry David Thoreau





"Az ember életét sokan érezték csak álomnak, és jártomban-keltemben bennem is mindig itt ez az érzés. Korlátokat látok, amelyek útját állják az ember tevékeny és kutató erőinek, látom, hogy minden igyekeztük célja csak szükségletek kielégítése, annak megint nincs más célja, mint a koldus lét meghosszabbítása, aztán azt látom, hogy a kutakodás bizonyos pontjait illető megnyugvás csak álmatag rezignáció, csak tarka alakokkal és sugárzó látványokkal pingáljuk tele a falakat, amelyek közt raboskodunk."


Johann Wolfgang von Goethe






"A nagy misztérium lényege, hogy nem birtoklunk semmit. Mielőtt belépünk szépen egyesével a kapun, rájövünk, mire is való hát ez a versengés!?"


Jelaluddin Rumi




2 megjegyzés:

Raindrop írta...

Ettől a bejegyzéstől padlót fogtam! A 6. kép mestermunka, de maga a kis patak... Csodálatos! Teljesen elvarázsolt! Ez is ott van a környékeden? Na és az utolsó kiskapu, a kedvenc témáim közé tartozik. Gyönyörűek a kéményes képek is, remekül összeválogattál minden gondolatot. Nehéz szavakat találni...

Lívia írta...

Ez nem patak, a Duna egy kis holtága. Most nagyon kicsi, de legalább már átmehetek fotózni oda, ahová eddig nem tudtam. Itt van egyébként száz méterre, de nemsokára meglátod:)