2009. szept. 16.

My way



"Az én Istenem a régi gyermekidőben a Föld felett függő, csillagos kulisszák mögött lakott, hosszú, vattás szakálla volt, és trónuson ült. Unalmas, távoli öregúrnak tűnt előttem, akivel egyszer, ha meghaltam, vétkeim miatt esetleg kínos ügyeim lesznek. Fiatal koromban egyszerre izgatni kezdett valódi kiléte....Körültapogattam, megmértem, arcába néztem. Rájöttem, hozzám hasonlít. Tökéletlen, véges és tehetetlen, mint én vagyok...Valahol bent bolyong testetlenül, körvonalak nélkül, megfoghatatlanul, egészen mélyen. Nincs hangja, csak impulzusai vannak, amelyek a gondolat küszöbéig érnek, mégis több minden gondolatnál és szónál, több a látható formavilágnál, amely körülvesz, a káprázatoknál és fájdalmaknál, a félelemnél, és a halálnál. Több mindennél, amit ismerek és ami megismerhető."


Szepes Mária





"Lelketek gyakran csatatér, melyen az értelem és a mérlegelés vív háborút a szenvedéllyel és az étvággyal.....Engedjétek hát lelketekben az értelmet a szenvedély magasába emelkedni, hogy dalra keljen: és lelketek értelemmel kormányozza a szenvedélyt, hogy a szenvedély minden nap új erőre kapjon, és miként a főnix, saját hamvai fölé repüljön."


Khalil Gibran





"Nem könnyű dolog a sok (filozófiai, vallási) rendszerből kiválasztani a helyeset. Az egyik ezt választja, a másik azt, a bölcs - egyiket sem."

Buddha



"A szellem akkor lesz szabaddá, ha többé támaszt nem keres."


Franz Kafka





"Szeress úgy, hogy fájjon."

Teréz anya



Röviden hangzik a törvény, mely eléd van adva: szeress és tégy, amit akarsz."

Szent Ágoston



"Törd össze a szívemet, hogy új hely jöjjön létre a határtalan szeretet számára."

Szufi fohász






"Bontsd szét személyedet és beléd tódul a világ.
Bontsd szét a személyeddé vált világot, és beléd tódul a teljesség."

"Az ember kétféleképpen mentesülhet egyéniségétől. Vagy alája süllyed, vagy föléje emelkedik."


Weöres Sándor



"Csak midőn már ittál a csönd folyójából, fogsz igazán dalolni. S midőn elérted a hegytetőt, a csúcsra akkor indulsz. S midőn befogadja tested a föld, akkor jön az igazi tánc."


Mohamed






"A titok honában többre megy a költő, mint a természettudós."

Eötvös Lóránd





"Az én titkomra hiába lesel. Kikiálthatnám a háztetőkről is, akkor is titok maradna."


Szepes Mária

4 megjegyzés:

Raindrop írta...

Csodálatos környék, remek gondolatok...
A hozzámtartozó egyed a minap közölte 10-15 képet végignézve, hogy ez maga a mennyország. Mindenhol valami apró csoda...
Nagyon jó képek! Az utolsó, kupolás igazán különleges!

Lívia írta...

Köszi Raindrop:) Az a kupolás ház, tőlem 100 méterre van, és most voltak olyanok a fények, hogy igazán megláttam. Ahogy sétáltam, megszólított:)

erős ildikó írta...

Megint nagyon szép sorozat lett...
S hogyhogy angol a bejegyzéscím?

Lívia írta...

Gondoltam aláfestő zeneként a My way fog szólni Frank Sinatratól, nagyon szeretem. Erről letettem, viszont a cím maradt így, angolul.