2009. szept. 20.

Kerti munkák



Csodás őszi idő van. A fények melegek, puhák, simogatóak. A színek pillanatról pillanatra változnak, még sok a zöld, de a lombok itt ott már aranyban pompáznak, és néhány virág már elfáradt a nyár szenvedélyétől. A szúnyogok is eltúntek, és végre élvezettel lehet a teraszon üldögélni, olvasgatni, kávét, teát kortyolgatni, miközben a kutyám és macskáim a lábam körül és az ölemben szuszognak békésen. Újult erővel vetettem bele magam a kertészkedésbe is. Tegnap már kiástam egy tönkrement rózsabokrot - hiába, a hibaszázalékom még meglehetősen nagy - ma füvet nyírok, ültetek néhány új évelőt, átültetek egy-két növényt, mulcsozok, jövő héten pedig új rózsák érkeznek a kertbe. Azután pedig jön a málna, amit egy kedves ismerősömtől kapok, áfonya és trombitafolyondár. Végül pedig az előkertet - ahol a kutyaól is van - szeretném rendbe tenni. És a tulipán! Kedvenc tavaszi virágom, a fehér tulipán. Jó sokat szeretnék belőle, de hogy helyet találok-e még.....Szóval, irány a kert!















4 megjegyzés:

Raindrop írta...

Jajjj, de szééép! Simán elvégeztél egy kerttervezői (így hívják?) tanfolyamot is, igaz? :)
A kövek csodásak! Mindig is meghatódtam a havasi gyopártól, vagy a kövirózsától... Különleges a virág és a kő együtt.


(Nekünk épp ma romlott el a fűnyírónk. Szikrázik. :))

Lívia írta...

Hát persze:) Akkor inkább fotótanfolyamra mennék. Az én fűnyíróm is hisztizik néha, de remélem még bírja egy darabig. Már jó öreg szegény:)

marta írta...

Honnan rendezted ezeket a kőberakásokat?..mármint a ház melletti Burkolatot?nagyon tetszik ..jó ötlet maradék csempe.kő felhasználása,izléses..és egyedi...

Lívia írta...

Marta, a ház körül szedtem össze az eldobált csempe- kő darabokat. Másra nem volt pénzem, ezt raktuk le.