2011. febr. 20.

Színekre vágyom...










Végre csodásan süt a nap. Már nagyon elegem van a sok szürkéből, talán ezért is lett ilyen színes a mai reggelim és ebédem. Egy nagy pohár zöld turmixot csináltam spenótból, banánból és vízből. Ettem gyümölcs salátát, csipegettem egy kis mézes diót, mellé gyömbérteát ittam. És közben simogattak az ablakon beáramló napsugarak. Ebédre halat sütöttem és a kedvenc salátámat készítettem el, narancsos, lila hagymás édesköménysalátát. Ruccolával a legjobb de most csak spenótom volt itthon, és tökéletes lett így is. Nagyon egyszerű, összevágom darabokra a narancsot és a spenótot, édesköményt és lilahagymát szeletekre, sózom, borsozom, meglocsolom egy kis olívaolajjal és dobálok rá néhány szem fekete olívabogyót. Este is halat eszem majd, párolt kelbimbóval. Egyre többször kívánom a könnyű ételeket, kicsit elegem van a télből és soha nem vártam még ennyire a tavaszt. Színeket akarok, illatokat, orgonanyílást, pillangókat, gazolást, csaláncsípést, szúnyogokat, nyári záport, hajnali sétákat, teraszon ücsörgést ....de egyelőre megelégszem egy jó nagy sétával ebben a gyönyörű napsütésben. Szép hétvégét kívánok mindenkinek!








9 megjegyzés:

Éva írta...

Már itt is vagyok olvasgatni nálad!Csupaszín a bejegyzésed és csupa egészség!
Étkezési ötletek alaposan bevésve részemről!:-)

Lívia írta...

Örülök neked, Éva! És drukkolok!:)

Györgyi írta...

Káprázatos íz és színkavalkád. Részemről nagyon kacérkodom az édeskömény salátád elkészítésével. Csak nincs itthon spenót. Mivel lehetne helyettesíteni? Van ötleted?

Lívia írta...

Szia Györgyi! Szerintem bármilyen saláta jó hozzá, sőt anélkül is jó lehet, a narancs, a lilahagyma és az édeskömény együtt olyan ízhatást ad, hogy kihagyható szerintem a saláta is. Tegyél bele több narancsot. Biztosan ízleni fog, nagyon finom!:)

Györgyi írta...

Köszönöm a segítséget! Jégsaláta van ithon. Holnap kipróbálom. A többi alkotóelem mind meg van. Nekem is nagyon hiányoznak a friss ízek és színek mostanában. A kelméid puhák, simogatóan melegek. Csodás színűek.

Ciripbogár írta...

Ahogy körbenézek, mindenki nagyon várja már a tavaszt, jobban, mint valaha. A te terápiád is nagyon hatásos, tetszik a salátád, sehol se halottam még erről a kombinációról.

Lívia írta...

Ciripbogár, sok helyen fenn van a neten, nem saját találmány. Próbáld ki, isteni!


Györgyi, köszönöm és remélem ízleni fog a saláta!

Ciripbogár írta...

Sofia, a spenótot és az édesköményt nyersen használod?

Lívia írta...

Ciripbogár, igen! Látszik, hogy nem szeretek receptet írni:) Minden nyers benne!