2010. okt. 27.

Őszi búcsú




Ősszel vágyom a halált.
Nem gondolni többé
se nyárral,
se téllel,
hazatérni milliónyi
hulló falevéllel...
hol a vágy többé
nem talál...
óh, ha lehet..
ősszel gyere értem,
halál.....



Sofia (2005)













Reggeleim Kirtanával



Szabadságon vagyok, ezért e hétköznapi, kényeztető reggeli. Csodásan süt a nap. Kirtanát hallgatok, nagyon szeretem a zenéjét, a hangját, a dalok szövegét. Szepi boldogan szuszog a mellettem lévő karosszékben, friss kávé illata tölti be a konyhát, beleharapok a házi eperlekváros-vajas pirítósba.... a falakon fénypamacsok cikáznak.. Az egész házat átjárja valami földöntúli nyugalom. A pillanat, a jelenlét varázsa, az időnélküliség misztériuma, a Most ereje és igazsága, az energia, az életöröm.
...és csak egy egyszerű reggelivel kezdődött......
















2010. okt. 22.

Nem tudok.....



....annyi hálát adni, amennyi szépség vesz körül. De próbálok....És holnap flamenco tanfolyam!!!!! Szép hétvégét kívánok minden kedves Olvasómnak!













2010. okt. 14.

A mennyország színe - filmajánló



Csodálatos filmet ajánlok nektek. Évekkel ezelőtt láttam a youtubon, már arra sem emlékszem, hogy akadtam rá. A film címe - A mennyország színe (Colors of paradise), iráni filmdráma, ami egy vak kisfiú és édesapja kapcsolatáról szól. Persze, ennél sokkal többről. Nagyon mély, megindító alkotás , amely gyönyörű helyszíneken játszódik, de amiben kétségkívül a legerősebb, az a jelenlét, ami az egész filmből árad. A Most. Az értelmezés nélküli érzékelés csodája. A pillanat, amely nem ideológia, az illúzióktól mentes tiszta tudat, a Csend. Nekem nagy élmény volt, valószínű holnap kialvatlanul megyek iskolába. Szép élményeket kívánok a filmhez és még szebb hétvégét minden kedves Olvasómnak! (m1, 21.35)