2009. aug. 13.

A teljesség íze



"Élj meg minden évszakot,
amint elmúlik körülötted,
lélegezd be a levegőt, idd ki italodat,
ízleld a gyümölcsöt
és add át magad mindezek élvezetének."


Henry David Thoreau




"Értek az élvezetekhez. Megvan hozzá az adottságom, amelyet az idők, s a történelem során fáradhatatlanul tökéletesítettem, és szerénység nélkül állíthatom, hogy valóságos mesterévé váltam a gyönyörűségeknek. Pontosabban szólva annak, hogy miként lehet az élet valamennyi gyümölcséből - még a rothadókból is - kifacsarni a gyönyör nektárját."


Mario Vargas Llosa




"Testemen-lelkemen megtapasztaltam, hogy nagyon is hasznomra vált a bűn, hasznomra vált a gyönyör, a birtoklás óhajtása, a hiúság, sőt a legszégyenletesebb kétségbeesés is, hogy megtanuljam feladni ellenkezésemet, hogy megtanuljam a világot szeretni, hogy ne mérjem többé valamely, általam kívánt, általam elképzelt világhoz, az általam kigondolt tökéletességhez, hanem megelégedjem vele már most, szeressem úgy, ahogy van, és örüljek, hogy a része vagyok."

Hermann Hesse




"Az élet minden pillanatában, még a szenvedésben is van valami megmagyarázhatatlan gyönyör."

Henry Bataille


4 megjegyzés:

Rory írta...

Nagyon élvezem Nálad a Teljesség ízét! Whitman vers jutott eszembe a Hölt költök társaságából, csak itt nem a rózsa, hanem csábító gyümölcsök mosolygnak ránk! Köszönöm :)!!!

Raindrop írta...

Mikor már azt hinném, hogy ezeknél a képeknél hangulatosabb, szemet gyönyörködtetőbbet nem lehet fotózni, összekomponálni, mindig rám cáfolsz. :D Az utolsó kettő csodálatos, a lila narancsvirágos terítő telitalálat.
Remek ízlésed van!

Ha van kedved könyves játékhoz, sétálj át hozzám, ha nem az se baj, tudom, hogy nem annyira szereted ezeket a körbekérdéseket. :) De ebből nem akartalak kihagyni. (pirulás)

Lívia írta...

Örülök, hogy tetszett, Rory. Whitmantól szerintem fogok majd idézni:)

Lívia írta...

Drága Raindrop, persze, hogy játszom:) és remélem megleplek még párszor:)