2009. aug. 22.

Képzelet



Ő itt az egyik legkedvesebb fám. Ha lejövök a partra, vagy a víz mellé ülök, vagy e fa tövébe telepszem. Ide főleg akkor, ha hozok magammal egy jó könyvet és egy bögre kávét. Szeretek itt üldögélni, nézni a folyót, a hajókat, a felhőket, hallgatni a hullámokat és érezni a fából áradó energiát. Régen, ha valami nem volt jó az életemben, sokat álmodoztam, képzelődtem. Nem mondtam soha, hogy ez vagy az rossz, nem így kellene lennie, inkább elképzeltem, gondolatban jóvá alakítottam, filmszerűen alakítottam az életemet. Persze, nem tudtam, mindig és akármiről álmodozni. Amit megalkottam a képzeletemben, az viszont minden teljesült! Ha a képzelet és az álmodozás nem a hiányból indul ki, egyszerűen csak jól érzed magad benne, minden úgy alakul, történik, hogy lehetővé váljon. Csak a szívedet kell követni. A vágyat, késztetést, ami mélyről fakad és nem állítja le az elme, a félelmek. Ha megéled vágyaidat, semmivé foszlanak és energiád olyan tiszta lesz, mint a frissen hullott hó. Minden lehetséges, ha lehetségesnek tartod, ha nyitott vagy, ha hitrendszered, félelmeid - melyek szintén energiák, de alacsony rezgésszintűek - nem zárják el az észlelés, az érzékelés kapuit. Minden energia. Te is az vagy, a gondolataid is energia, az érzelmek, a képzelet, a tárgyak körülötted. Minden energia a magasabb rezgésszint felé tart, a kiteljesedés felé, az abszolut felé. Csodás utazás, a legnagyobb kaland az életben, és az Abszolut, a Forrás, a Teljesség, vagy Isten, nevezd ahogy akarod, mágnesként húz magához, ha nincs benned ellenállás és irányítás. Ha az elme megtisztul a kondicionálástól, az alacsony rezgésű energiáktól. Nagy előny ha nem hiszel semmmiben és nem tagadsz semmit. Hiszen abban sem kell hinned, hogy lélegzel, igaz? Csak történik, ahogy történik a szerelembe esés, és minden más. Nincsenek még sokan, akik erre készenállnak, legtöbben az elme világát élik, tapasztalják, ami elengedhetetlenül szükséges a későbbi felismerésekhez, a tisztuláshoz, hogy megszülessen a Megfigyelő, a Lélek, az Erő ahhoz, hogy megéld a káoszt, melynek csúcspontja vagy mélypontja a tiszta rend, harmónia, a belső béke, melyet már sohasem veszíthetsz el. Óceánná válsz, és segítesz a hullámoknak óceánként felismerni önmagukat.

(S.)




"A képzelet minden, pillanatkép az élet eljövendő eseményeibe."

"A képzelet sokkal fontosabb mint a tudás. A tudás véges. A képzelet felöleli az egész világot."

"Isten elméjét akarom megismerni, a többi lényegtelen."

"A megélhető legcsodálatosabb dolog, a rejtély."


Albert Einstein





"Meghitt világomat saját mitológiám sárkányai védik."

Salvador Dalí




"Vigyázz, hogy világosat gondolsz-e vagy sötétet, mert amit gondoltál, megteremtetted."

"A lámpa nem látja önmaga fényét, a méz nem érzi önmaga édességét."


Weöres Sándor




"Látomás nélkül nincs küldetés."

Kahlil Gibran


12 megjegyzés:

duende írta...

Yes. :)
Bár sokan élnék már ezt, bár át lehetne adni, bár...
De nem lehet.
Az élet kaland és a felfedezés csodája egyszemélyes...
De azért... :))
Talán olyan vándorok lehetünk, akik az útelágazásnál segíthetnek megmondani, melyik út merre vezet. :)

:))))

Yes! :)

Jó írás. Nagyon-nagyon jó. :)

Lívia írta...

Köszönöm, Duende:)
És a fához mit szólsz?:)Ugye, szép?

Raindrop írta...

Mondom én...
Amikor kinevezek valamit a legszebbnek, legkedvesebbnek, jön egy újabb. Persze nem biztos, hogy ez szebb, mint az előző, csak éppen most, ebben a pillanatban ahogy elolvastam, ezt közelebb érzem magamhoz. talán pont azért, mert házat keresek, költözni szeretnék, és képzelődéssel telnek napjaim. Elképzelem ahogy megtalálom, ahogy örülök a romos állapotának, elképzelem ahogy berendezem, amilyen boldog leszek ott. Rengeteg erőt ad ahhoz, hogy ne azon törjem a fejem, mennyire rossz itt élni a saját lakásomban. :) Mondtam már, hogy nagyon szeretem a blogodat? De komi. :)
Köszönöm szépen a Macikat, tündér vagy!

Raindrop írta...

Most megnéztem újra a képeket, és az elsőn ott van két pár szem. Ja, a másodikon közelről látszik. Gyönyörűek! :) Misztikus nagyon!

Lívia írta...

Szia, Raindrop:) Igen én is látom, sőt egy állatfejet is látok a másodikon, a következőn meg a fa ölelő karját szeretem, a negyediken mintha egy nagy láb lenne. Szép ez a fa, és micsoda energiája van!:) Örülök, hogy tetszik a blog, mindig szívesen látlak:)Nagyon gondolkodom egy másik, angol nyelvűn, több fotóval, szerinted?

Raindrop írta...

Szerintem mindenképpen csináld meg! :) Ebből a blogból egy újabb könyvet is írhatnál. Példáuuuul: Hogyan rendezzük be a nyugalmat az otthonunkba. :)

Raindrop írta...

Nem! Hülye vagyok!

Hogyan rendezzük be a nyugalmat az életünkbe!!! Ez a jó! :)

Rory írta...

Vagy... A Kis Magocskából, hogyan válik egy csoda árnyat, álmot hozó Fa? Milyen a Gyökere, mitől lesz Tartása, hogyan teljesedik ki, tör az Ég felé, miként készül a Távozásra? Azt gondolom, a Természet adományát, a Napfényt, Esőt, Szelet kell elfogadni, jól használni. Ugye? Köszönöm! Legyen Energiád a Terveidhez :) !!!

Lívia írta...

Raindrop, köszi az ötleteket, gondolkodom rajta:)

Lívia írta...

Ez is jó, Rory, köszönöm:)Igen a természet nagy tanító, ahogy az állatok is. És minden az:) És mindenki:)

Renata Kalman írta...

Jó lehet csak úgy lesétálni oda, egy könyvvvel, ezek szerint közel van. Erre felénk nem sok igazi nagy fa van, pontosabban nincs.

Lívia írta...

Szia Renáta! Milyen fura, mostanában többször jártam nálad. Nagyon tetszik, ahogy éltek. Igen, jó nagyon lemenni a partra és ott üldögélni, olvasni. A ti tájatok máshogy gyönyörű, a kertedért pedig nagyon irigyellek:) Majd én is szeretnék ezt-azt termelgetni. Köszönöm, hogy benéztél hozzám!