2009. aug. 14.

Játék és könyvajánló



Raindrop játszani hívott és kíváncsi, mit olvasok éppen. A játék szerint a könyv 161. oldalának 5. sorát kell ide bemásolnom. A könyv, amit olvasok: Petrik Adrien: A másik kert -avagy a falkaélet dícsérete. Az ötödik mondatot a 161. oldalon akár én is írhattam volna, ugyanis így szól:

A hortenzia (Hydrangea macrophylla) is az egyik kedvencem.

Talán a játék szempontjából ez nem túl izgalmas mondat, a könyvet viszont szívből ajánlom mindenkinek, akik szeretik a kertészkedést, az állatokat, a gyönyörű fotókat, néhány jó recepttel és sok-sok életörömmel fűszerezve. Inspiráló, kreatív energiák áradnak a sorok közül. Ez egyébként az írónő második könyve, Az asszony és a háza után, amelyet még én sem olvastam, de valószínűleg meglepem magam vele hamarosan.

A játékot passzolom tovább - hogy kellően meglepjem Raindrop barátnőmet - Napmátkának, Palócprovancenak, Judithnak, Limarának és Deborahnak.










Részlet Petrik Adrien: A másik kert című könyvéből

"Otthon is főztem mindig, meg együtt főztünk, a gyerekekkel, meg szerettük is. De csak nem régen vagyok rá büszke. Az eszemmel is tudom, hogy ez nagyszerű dolog. Vasalni is. Meg teregetni, szépen teregetni, amit meg is kell tanítani a többieknek, mert honnan tudnák másképpen. Lepedőket teregetni, meg takarókat összehajtani, meg felverni a párnákat. A teregetést olyan végtelenül nőies dolognak tartom, mint a szövést. Alig tudok elképzelni szebbet, mint egy nőt, aki sző vagy tereget. Látom az egészet, még az illatát is érzem. A ruhák nedvességét meg a szél metszését. Szinte kézzel fogható az összmunka. Persze úgy látom, mint a filmeken, billegő fatámaszokkal a gyümölcsfákra akasztott kötelek és fényesen suhogó vásznak. Lenvászon lepedők, patyolattiszta ágyneműk, agyonmosott ingek. És közöttük bújkálva, félrehúzva a vásznak függönyeit, egy nagy kosárral, énekelve, de legalább dúdolva, a bárányfelhős ég alatt a nő."



10 megjegyzés:

Palócprovence írta...

Szeretem ezt a könyvet! És az első kötetét is! Szerintem, az is fog tetszeni Neked.
A játékba invitálást pedig köszönöm! :)

Limara írta...

Köszönöm, nagyon tetszik ez a játék! :))

Lívia írta...

Szívesen:)

Palócprovence, valahogy sejtettem, hogy már rátaláltál a könyvre:)Táplálék a mediterrán léleknek:)

Limara, örülök, hogy tetszik, kíváncsi vagyok mi jót olvasol:)

erős ildikó írta...

Én csak belelapoztam az első kötetbe (majd egyszer...), s ezt a másodikat is kinéztem már valahol.
Könyvre (is) keveset költök mostanában, ma is visszatettem egyet a bolti polcra, de azért olvasnivaló így is mindig akad.
Köszönöm a kérdést, holnapra ígérem a választ.

Jade írta...

En is koszonom szepen a meghivast! Nagyon tetszik ez a jatek! Hetvegen irok majd errol.

Lívia írta...

Napmátka, ezzel én is így vagyok jó ideje. Most ha van pénzem inkább növényt veszek, vagy cserepet. Sajnos nagyon drágák a könyvek, a lányom viszont könyvmániás, lehet ez is az ő polcán fog kikötni:)

Lívia írta...

Judith, szívesen, és várom a bejegyzést:)

erős ildikó írta...

Szia! Íme:
http://napmatka.blogspot.com/2009/08/az-emberi-alapallasrol-is.html

Raindrop írta...

Ezt a könyvet nem te írtad? :)))
Nagyon hasonlítanak a képek, a hangulat a blogodhoz...

Lívia írta...

Nem, nem én írtam:) Petrik Adrien még nálam is szuperebb helyen él, bááár nincs Dunája:) Az életérzés hasonló talán de jobban fotózik nálam, vagy jobb gépe van:) Mindenesetre nagyon szimpatikus, elmennék hozzá vendégségbe:)