2009. aug. 19.

"Az energia öröm"



"Különös volna, hogy míg az egész természet, minden bolygó örök törvényeknek engedelmeskedik, lenne egy kicsiny, öt láb magas állat, mely e törvényeket megvetve, úgy cselekedhetne, ahogy jólesik neki, kizárólag saját szeszélyeit követve."

Voltaire




"Az energia cselekvés és mozgás. Minden cselekvés mozgás, és minden mozgás energia. Minden vágy energia. Minden gondolat energia. Minden élet energia. Mindent megélni energia. Ha lehetővé tesszük, hogy ez az energia áramoljon ellentmondások, ellenállás és konfliktusok nélkül, akkor határtalanná és végtelenné válik. Amikor nincs vele ellenszegülés, akkor nincsenek határai. Az ellenállás korlátozza. Amikor ezt látjuk, mindig elgondolkodunk. Miért van az, hogy az emberi lény újra meg újra ellene szegül az energiának? Miért hoz létre ellenerőt abban a mozgásban, amelyet életnek nevezünk? A tiszta energia, a korlátok nélküli energia csak eszmény lenne számára, nem pedig valóság?"

Krishnamurti




"Amikor a fa életerőtől duzzad, hajt és virágzik. A virág luxus. Csak ha túl sok erő van benned és nem tudod magadban tartani, akkor tör elő. A spiritualitás virágzás - a legvégső luxus. Ha életerőtől duzzadsz, csupán akkor nyílik ki benned egy aranyvirághoz hasonló valami. William Blakenek igaza volt, amikor azt mondta: "Az energia öröm." Minél több energiád van, annál több örömed lesz. A kétségbeesés azért jön el, mert szivárog az energia, és az emberek elfelejtették, hogyan őrizzék meg. Az ezer és egy gondolatban, aggodalomban, vágyban, képzelgésben, álomban, emlékben szivárog el az energia. Olyan felesleges dolgokban szivárog el, amelyeket könnyen el lehet kerülni. Amikor felesleges a beszéd, az emberek akkor is beszélnek. Amikor felesleges bármit tenni, akkor sem tudnak nyugodtan ülni, "cselekedniük" kell. Az emberek a cselekvés megszállottjai, mintha a cselekvés egyfajta bódító ital lenne, részegen tartja őket. Olyan elfoglaltan tartján magukat, hogy nem marad idejük az élet valódi problémáin gondolkodni. Olyan elfoglaltak, hogy nem ütköznek magukba. Félnek. Félnek a feneketlen mélységtől, amely a bensőjükben tátong. Így szivárog el az energia, és ezért nincs benned túlságosan sok belőle. Meg kell tanulnod eldobni a felesleges dolgokat. És a hétköznapi élet kilencven százaléka felesleges: könnyen el lehet dobni. Légy majdnem olyan mint a távirat: csak a lényeget tartsd meg, és olyan sok energiád marad, hogy egy nap minden ok nélkül virágzásnak indulsz."

Osho




"Energia-fodrokként élünk az energia hatalmas őceánjában."

"A molekulák felbomlanak és eltűnhetnek, de a tudat túléli hordozójának pusztulását."


Deepak Chopra- A mágus útja






" A rét minden fája s virága táncot járt ott,
hol az avatatlan szem moccanást sem látott."

Rúmi


2 megjegyzés:

Jade írta...

O, de gyonyoru kepek! Eszembe juttatja a hetveget amit uuuugy varok, mert terveink szerint kenu-turara megyunk. Remelem hasonlo helyeken jarunk majd...

Lívia írta...

Hú, az nagyon jó lehet, Judith! Én motorcsónakot vezettem egyszer itt, nagyon élveztem. Remélem beszámolsz róla a blogodban, olyan keveset írsz bele, pedig szívesen olvasgatnám:) Fotózz sokat, és érezzétek nagyon jól magatokat:)