2011. jan. 22.

Frissen sütött croissant reggelire



Reggelire croissant-t sütöttem, és a sütésen kívül minden Tante Fanny (friss croissant tészta) érdeme. Szinte semmi munka nincs vele, még a tészta is perforálva van ott, ahol háromszögekre kell vágni és csak annyi dolgunk van, hogy feltekerjük, ha akarjuk előtte megtöltjük valamivel, tepsire rakjuk a sütőpapírral együtt, mert az is van hozzá, és készre sütjük. A felét megszórtam nádcukorral és fahéjjal a feltekerés előtt, nagyon finom lett. A többi most natúr maradt, ettem házi málnalekvárral és csak úgy is tejeskávéba tunkolva. Tényleg finom, de drága és ahhoz képest kevés, főleg egy többtagú család részére. Most egyedül voltam, így a nap további részében keményen fogok sportolni. És azt is elhatároztam, hogy legközelebb nekiállok az igazi vajas tésztának. Mindenesetre jó volt meleg croissant-t majszolgatni, miközben a nap is kisütött a fotózás és a reggeli végére. Szép hétvégét mindenkinek!













13 megjegyzés:

Ildifolt írta...

Üdv újra itt! Régen hallottam Rólad, Sofia. A képek most is nagyon szépek, a croissant pedig nagyon guszta. További szép hétvégét Neked!

Éva írta...

Szia! Jaj, de jó, hogy újra jöttéééél!:-)
Szépek a képek, átjön a croissant finomsága, illata.

Katalin írta...

Nagyon szépek a képeid, már hiányoztál:))

Kőrösi Mercédesz írta...

Klasszak a croissant-ok, de a kosarad se kutya;)

Frida írta...

Te Sofiám, nem elég hogy beteszed a képeket, még egy olyat is szerepeltetsz amibe beleharaptál? A boszorkány mindenedet! Hogy mindenkinek beinduljon a gyomra? Hát hogy van ez?
Tiltakozom!!!:)))
ölellek

Erika írta...

Húú, guszták nagyon, és mennyire finom. Én is szoktam Tante Fanny-t sütni, de csak akkor ha ketten vagyunk itthon, mert tényleg drága. Nagyon ritkán sikerül akciósan vennem, és olyankor többet is vásárolok belőle. Most is ott pihen egy csomaggal még a fagyasztóban.

Lívia írta...

Sziasztok! Köszönöm a látogatást, nagyon kedvesek vagytok! Majd igyekszem többet jönni:))

Nagy Farkas Dudás Erika írta...

Ez valami isteni lehetett!! A fotók is nagyon jók, de amit mutatnak...
Szép napot!

Lívia írta...

Erika, köszönöm szépen! Igen, isteni volt! Szép hétvégét kívánok:)

Viki írta...

Szia!

Ti hol veszitek a Tante Fanny croissant tésztát? Én amióta tudok a létezéséről, lesem a hűtőpultokat, amerre csak járok Budapesten, de még sehol sem találtam. :(

Nagyon örülnék egy-két jó fülesnek!

Lívia írta...

Szia Viki! Itt ahol lakom, szintén sehol sem lehet kapni. Nekem egy barátnőm hozta a Metróból (Győri) úgyhogy gondolom a pestiben is van. Egyszer megkérdeztem a sparban miért nincs, azt mondták nincs rá igény:) Sok sikert!

Viki írta...

Köszi a tippet! Remélem lesz, szeretném már kipróbálni. :)
Főleg a képek láttán. :D

Lívia írta...

Szívesen, örülök, ha segíthettem! Jó sütögetést és szép hétvégét kívánok:)